Reklama
Losos na zelenině
Fotogalerie:

Losos na zelenině

Miluše Paymová

Karviná
Ryba s chutí vínečka je velká pochoutka.
Miluše Paymová, Karviná

Ingredience

  • 600 g losos
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 rajčata
  • 1/2 pórek
  • 1 lilek
  • trocha olej olivový
  • 1 lžička citronová šťáva
  • na obalení mouka hladká
  • 200 ml víno červené
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme a nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na malé kostičky. Všechnu kromě lilku orestujeme na oleji a polovinou množství vyložíme pekáč či pánev.
  2. Lososa osolíme, opepříme a pokapeme citr. šťávou, obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmahneme.
  3. Vložíme na zeleninu do pekáče, zasypeme zbývající, zalijeme vínem, přikryjeme alobalem a zapékáme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špízy jedna báseň

Špízy jedna báseň

Vyzkoušej můj recept na oblíbenou pochoutku. Určitě si ho zamiluješ stejně jako ...
Vaříme express /16.08.17
Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka, která zasytí a zahřeje.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.02.15
Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

Rychlé, výborné a levné.

Alena Severová, Týn nad Bečvou

Vaříme express /29.06.12
Plněné avokádo

Plněné avokádo

Osvěžující svačinka, která přijde vhod po sportovním výkonu.
Kamil Kohout, Ostrava
Vaříme express /17.04.12
Koláč s polníčkem

Koláč s polníčkem

Velmi jednoduché a vděčné jídlo, na kterém si s přítelem vždy ...

Vaříme express /26.03.17
Toasty se zelím

Toasty se zelím

Zbylo ti zelí od oběda? Udělej si ho k večeři!
Šárka Medáčková, Děčín...
Vaříme express /08.03.10
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama