Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 812 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 68 g
Tuky 41 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsaďte na plnou chuť rajčat uzrálých na slunci a udělejte si tento salát. Lze ho podávat jako předkrm či lehkou večeři.

Suroviny

lilek 2 ks
rajčata cherry 10 ks
rozčtvrcená
nadrobno
česnek 2 stroužek
kapary 2 PL
petrželka 4 PL
najemno nasekaná
máta 4 PL
najemno
olivový olej 3 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bageta
na tenké plátky, opečená, k podávání

Postup

1

Lilky opláchněte a na několika místech propíchejte vidličkou. Upečte je v troubě vyhřáté na 220 °C nebo nad plamenem, až slupka zčerná a dužina změkne, trvá to asi 50–60 minut. Nechte pak lilky mírně zchladnout, potom je rozkrojte napůl, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji na kostičky.

2

Přidejte rajčata, cibuli, česnek, kapary, petrželku, mátu, olej a ocet. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a uložte na 1–2 hodiny do chladu. Podávejte s pečivem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč