Vhodné i pro lidi, kteří nemohou smetanu. Sojanéza má trochu hustší konzistenci, je možné přidat trochu vody.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- 1/2 balení čerstvé těstoviny – špagety
- 1 cibule
- 1 sklenička zavařené lišky (mohou být i čerstvé)
- 250 g vepřové maso
- 1/2 kelímku sojanéza
- sůl, pepř
- 100 g sýr na strouhání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme ji na lžičce olivového oleje ve velké pánvi. Přidáme maso pokrájené na kostičky, které osolíme a opepříme.
-
Když se maso zatáhne, přidáme houby bez nálevu, sojanézu, případně trošku vody, aby nebyla omáčka moc hustá. Uvaříme těstoviny (čerstvé těstoviny se převážně vaří 3 minuty) a vmícháme do nich omáčku. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.