Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terina s kuřecími játry
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4505 kcal
Bílkoviny 352 g
Sacharidy 41 g
Tuky 308 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Flambování s brandy dodám kuřecím játrům delikátní chuť

Suroviny

husí sádlo 1 PL
lze nahradit vepřovým
nahrubo
odblaněná, pokrájená
slanina 100 g
uzená, prorostlá, na kostičky
slanina 4 plátky
na ozdobení
bůček 300 g
vepřový bůček bez kosti, mletý nahrubo
mleté nahrubo
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
koření 1 ČL
quatre épices (mletý pepř, hřebíček, muškátový oříšek a skořice), lze nahradit jiným paštikovým kořením
vejce 1 ks
tymián 2 snítky
nasekané lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

V pánvi na 1 lžíci husího nebo vepřového sádla zvolna doměkka opékejte 2 cibule, pokrájené nahrubo; trvá to asi 5 minut.

3

Přidejte 300 g kuřecích jater, odblaněných a pokrájených, a za stálého míchání opékejte dalších pět minut.

4

Přilijte 3 lžíce brandy, nechte pár sekund zahřát a zapalte. Jakmile plameny zhasnou, sporák vypněte.

5

Promíchejte dobře 100 g uzené prorostlé slaniny, nakrájené na kostičky, 300 g syrového vepřového bůčku bez kosti, mletého nahrubo, 200 g vepřové plece, mleté nahrubo.

6

Přidejte 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno, 1 lžičku quatre épices nebo jiného paštikového koření, 1 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, nasekané lístky ze 2 snítek tymiánu, osolte, opepřete a dobře promíchejte s játry.

7

Směs navrstvěte do teriny a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Nádobu položte do pekáče a kolem nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky teriny. Vložte do trouby a pečte 2 hodiny.

8

Po vychladnutí odstraňte alobal, zalijte rozpuštěným máslem a ozdobte tymiánem a růžovým pepřem.

V chladu vydrží asi 5 dní.

Tip: Terinu podávejte teplou či studenou s majonézovou omáčkou gribiche.

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč