Jednoduché a svěží těstoviny budete chtít jíst celé léto.
Suroviny
máslo
1
PL
šalotka
1
ks
nasekaná
cuketa
2
ks
na tenké plátky
sůl
pepř
vývar kuřecí
100
ml
šafrán
pár nitek
smetana ke šlehání
100
ml
linguine
320
g
na ozdobení
Postup
1
Na lžíci másla opečte nasekanou šalotku, přidejte 2 cukety na tenké plátky, osolte, opepřete a míchejte 5 minut.
2
Zalijte 100 ml horkého drůbežího vývaru, v němž jste nechali 5 minut pár nitek šafránu a 100 ml smetany ke šlehání. Vařte pár minut a pak promíchejte s linguine.
3
Ozdobte mandlemi opraženými pod grilem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(44 receptů)
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)