Reklama
Reklama
Lilkové lodičky
Fotogalerie:

Lilkové lodičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jitka Králová, Praha

Ingredience

  • 4 malé lilky
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • lžíce citronové šťávy
  • sůl, drcený pepř
  • trocha čerstvého nebo sušeného oregana a petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky položíme na gril a zvolna je pečeme (asi 30 minut), dokud nejsou uvnitř měkké.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli a zpěníme ji na polovině oleje. Přidáme česnek a krátce ho necháme osmažit. Pak vmícháme oloupaná a nadrobno pokrájená rajčata. Odstavíme, přidáme zbylý olej, citronovou šťávu a nasekané zelené natě, podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Upečené měkké lilky podélně nařízneme, rozevřeme a naplníme připravenými rajčaty.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Frittata s párečky

Frittata s párečky

Ideální pohoštění na letní piknik. Martina Sudečková, Zlín
Vaříme express /21.09.16
Medově sladká rajská

Medově sladká rajská

Žádné maso, jen kolínka. A děti (i můj manžel) mají boule až za ušima! Když zbude, ...
Vaříme express /24.11.10
Sýrové jednohubky

Sýrové jednohubky

Kdo má rád, přidá prolisovaný česnek.

        Zuzana ...

Vaříme express /17.01.16
Vajíčkový salátek

Vajíčkový salátek

Vynikající pohoštění za pár korun.
Věra Černevová, Praha
Vaříme express /29.09.08
Žampiony s vinnou klobásou

Žampiony s vinnou klobásou

Já k nim dělám bramborovou kaši.

Vlaďka Smutná, Klatovy

Vaříme express /10.10.16
Prsíčka v karí rýži

Prsíčka v karí rýži

Maso má příjemnou nasládlou chuť.

Lenka Stoulilová, Praha

Vaříme express /24.05.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama