Reklama
Lilek plněný uzeným
Fotogalerie:

Lilek plněný uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborné je maso z uzeného ocásku.

Hana Sopková, Praha

Ingredience

  • 1 lilek
  • trocha soli
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 250 g uzené maso
  • 1 vejce
  • trocha pepře a kmínu
  • 50 g eidam
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z lilku odkrojíme stopku a předek a podélně ho rozkrojíme. Vydlabeme vnitřek, lehce posolíme a necháme asi 30 minut odležet.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájený vnitřek lilku, česnek se solí, pepř a kmín a podusíme. Po vychladnutí přidáme nakrájené maso a vejce.

  3. Lilek vysušíme, naplníme připravenou směsí a po sypeme nastrouhaným eidamem. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme 25–30 minut.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka „Co dům dal“

Polévka „Co dům dal“

Pokaždé trochu jiná a pokaždé moc dobrá. Romana Vlková, Hlinsko
Vaříme express /01.11.16
Bagety s mletým masem

Bagety s mletým masem

Zkus různé náplně

Podle receptu Karolíny Slepičkové ze Šumperka

Vaříme express /21.07.18
Krůtí prsní řízky v pikantním těstičku

Krůtí prsní řízky v pikantním těstičku

Pikantní řízečky jsou jemné a velice chutné.

Anna Strašilová, Rohozec

Vaříme express /21.05.12
Rajská omáčka s ovesnými vločkami

Rajská omáčka s ovesnými vločkami

Velmi rychlá a opravdu moc dobrá.

Eva Skoumalová, Lipník 

Vaříme express /28.05.16
Hrachová polévka se slaninou

Hrachová polévka se slaninou

Tento recept jsem získala od kamarádky.

Jiřina Homolová, Staré Čivice

Vaříme express /10.02.13
Milánská pomazánka

Milánská pomazánka

Skvělá svačina.

Jana Haneková, Poděbrady

Vaříme express /25.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu