Nejlepší je ze zeleniny ze zahrádky.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 2 ks červená paprika
- 1/2 lžíce třtinový cukr
- 4 stroužky česnek
- 8 ks rajčata
- sůl, pepř, čerstvá bazalka
- 1 lžíce olej
- 1 cibule
- 1 litr zeleninový vývar
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata omyjeme a nakrájíme je na kostičky. Papriky přepůlíme, zbavíme je semínek, omyjeme je a nakrájíme je také na kostičky.
-
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhaný česnek a přilijeme zeleninový vývar. Dále do polévky přidáme připravená rajčata, papriky a veškeré koření.
-
Za občasného promíchání necháme polévku povařit, dokud nám nezměkne zelenina. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem a na závěr ji ochutíme třtinovým cukrem.