Reklama
Letní papriky
Fotogalerie:

Letní papriky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Příprava tohoto jídla je rychlá, za pár minut vznikne neuvěřitelně osvěžující dobrota. Jak letní papriky jednou ochutnáš, zamiluješ si je.
Milan Zajíček, Praha

Ingredience

  • 250 g sýr
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1/2 kg salám drůbeží
  • 1/2 kg paprika

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky dobře opláchneme, zbavíme jader a připravíme je na plnění. Malé kousky, které nám zbudou okolo stopek, buď sníme syrové, nebo je upečeme spolu s paprikami. Část gothaje a část sýra rozkrájíme na kostičky, kterými naplníme špičky paprikových lusků. Gothaj je důležitý, šunka, šunkový sa­lám apod. v tomto případě nedokáží zaručit správnou chuť. Širší části naplníme tak, že vytvoříme rolku z vrstev sa­lám-sýr-salám-sýr a tu zasuneme do papriky v celku. Při plnění lusky opravdu napěchujeme. Pečením se náplň vypéká a vytváří šťávu. Naplněné papriky klademe na plech nebo do pekáčku a zalejeme olivným olejem.
  2. Vynikající výsledky se dají dosáhnout i v remosce. Máš-li ji po ruce, neváhej ji použít místo trouby. V troubě pečeme při 150 – 200 0C přibližně 30 mi­nut. Papriky vyndáme ve chvíli, kdy se na nich objeví hnědavé proužky na spečené vrchní slupce. Plněné papriky podáváme buď teplé jako hlavní jídlo, nebo vychlazené jako osvěžující odpolední svačinu v parných dnech. Přílohou může být jakékoli pečivo a k pití bych doporučil vodu nebo suché bílé víno. Křupavá francouzská bageta a vychlazený rýnský ryzlink jsou ideální kombinací.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivovarská bašta s pórkem

Pivovarská bašta s pórkem

Pivo dodá specifickou chuť, maso je příjemně šťavnaté. Marcela Kaněrová, Náchod
Vaříme express /16.02.13
Salát s meruňkami a ořechy

Salát s meruňkami a ořechy

Bude jemnější, když celer nastrouháš.

Katka Remešová, Ústí nad Labem

Vaříme express /27.08.16
Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Před zapečením můžeš přidat strouhaný sýr.

Helena Vebrová, Kolín

Vaříme express /16.06.14
Brynzová polévka s koprem

Brynzová polévka s koprem

Jednoduchá a osvěžující polévka.
Iveta Stanovská, Hlučín
Vaříme express /29.03.10
Čistozrnný toast se žampiony

Čistozrnný toast se žampiony

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /24.04.18
Brambory s česnekem

Brambory s česnekem

Mám ráda jednoduchá jídla. Z brambor jich lze vymyslet mnoho a mně chutnají ...
Vaříme express /09.03.09
 

Nejnovější

Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice
Za pár korun /27.05.18
Zapékaná těstovinová hnízda

Zapékaná těstovinová hnízda

Těstoviny milují všichni

Podle receptu Danuše Hronové z Berouna

Vaříme express /27.05.18
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu

Anny Dobešové z Prahy

Sladký život /27.05.18
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama