Reklama
Letní papriky
Fotogalerie:

Letní papriky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Příprava tohoto jídla je rychlá, za pár minut vznikne neuvěřitelně osvěžující dobrota. Jak letní papriky jednou ochutnáš, zamiluješ si je.
Milan Zajíček, Praha

Ingredience

  • 250 g sýr
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1/2 kg salám drůbeží
  • 1/2 kg paprika

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky dobře opláchneme, zbavíme jader a připravíme je na plnění. Malé kousky, které nám zbudou okolo stopek, buď sníme syrové, nebo je upečeme spolu s paprikami. Část gothaje a část sýra rozkrájíme na kostičky, kterými naplníme špičky paprikových lusků. Gothaj je důležitý, šunka, šunkový sa­lám apod. v tomto případě nedokáží zaručit správnou chuť. Širší části naplníme tak, že vytvoříme rolku z vrstev sa­lám-sýr-salám-sýr a tu zasuneme do papriky v celku. Při plnění lusky opravdu napěchujeme. Pečením se náplň vypéká a vytváří šťávu. Naplněné papriky klademe na plech nebo do pekáčku a zalejeme olivným olejem.
  2. Vynikající výsledky se dají dosáhnout i v remosce. Máš-li ji po ruce, neváhej ji použít místo trouby. V troubě pečeme při 150 – 200 0C přibližně 30 mi­nut. Papriky vyndáme ve chvíli, kdy se na nich objeví hnědavé proužky na spečené vrchní slupce. Plněné papriky podáváme buď teplé jako hlavní jídlo, nebo vychlazené jako osvěžující odpolední svačinu v parných dnech. Přílohou může být jakékoli pečivo a k pití bych doporučil vodu nebo suché bílé víno. Křupavá francouzská bageta a vychlazený rýnský ryzlink jsou ideální kombinací.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní houbové špízy s klobáskou

Pikantní houbové špízy s klobáskou

Skvěle voní a chutnají báječně. Dalibor Marounek, Roudnice
Vaříme express /03.08.15
Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Různé druhy květáku kupuji na trhu.

Daniela Schachlová, Ostrava

Vaříme express /12.11.15
Salát s kuřetem a kuskusem

Salát s kuřetem a kuskusem

K obědu nebo večeři je vždycky dobrý salát. U tohoto pokrmu je to vlastně všechno ...

Vaříme express /05.05.17
Tagliatelle s piniovými oříšky

Tagliatelle s piniovými oříšky

Oříšky dodají skvělou specifickou chuť.

Lenka Šedová, Praha

Vaříme express /03.10.16
Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /25.10.18
Čertovy kuřecí medailonky

Čertovy kuřecí medailonky

Tento recept je u nás velmi oblíbený. 

Nikola Dvořáková, Nové Hrady

Vaříme express /07.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu