Reklama
Reklama
Lečo z cukety
Fotogalerie:

Lečo z cukety

Lucie Samcová

Meziboří
Jednoduchá a dobrá alternativa klasického zeleninového jídla.
Lucie Samcová, Meziboří

Ingredience

  • 1 cibule
  • 100 ml olej
  • 2 paprika bílá
  • 1 cuketa
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle chuti chilli
  • 1 rajský protlak
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli pokrájenou na kostičky necháme na oleji zesklovatět. Přidáme na proužky pokrájenou bílou papriku a cuketu, kterou jsme oloupali a zbavili jádřince. Zeleninu okořeníme a lehce orestujeme.
  2. Malinko podlijeme vodou a přidáme rajský protlak. Asi po deseti minutách je vše měkké. Přidáme vajíčka‚ dochutíme a máme hotovo. Podáváme s pečivem‚ s bramboráčky či s rýží.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Voňavá pochoutka z hub

Voňavá pochoutka z hub

Srpen a září jsou měsíce, kdy si užíváme houbaření. Po procházce ...
Vaříme express /28.01.16
Zapékaný chřest

Zapékaný chřest

Podávej ho s pošírovaným vajičkem nebo volským okem.
Vaříme express /27.05.17
Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno

Vaříme express /06.02.18
Šunkovo-sýrový štrúdl

Šunkovo-sýrový štrúdl

Jako pohoštění k vínu je dokonalý.

Andrea Vařechová, Hradec Králové

Vaříme express /13.05.16
Zapečená pochoutka z pita chleba

Zapečená pochoutka z pita chleba

Superrychlá večeře z mikrovlnky.

Alena Poláchová, Hodonín

Vaříme express /05.04.14
Chilli con carne

Chilli con carne

Zeleninové jídlo, které opravdu chutná.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Vaříme express /22.09.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama