Reklama
Langoše z mikyšky
Fotogalerie:

Langoše z mikyšky

Martina Orlová

Kelč
Usmaž si skvělé domácí langoše z těsta se zajímavou chutí.
Martina Orlová, Kelč

Ingredience

  • 400 ml kefír
  • 2 kelímky mouka polohrubá
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička soda
  • 5 lžic olej
  • na potření kečup
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kefírový nápoj, nejlépe Mikyška vlijeme do mísy‚ přidáme 2 kelímky (od kefíru Mikyška) polohrubé mouky‚ sůl a sodu. Vypracujeme těsto‚ které necháme v teple dvě hodiny odležet.
  2. Z těsta vytvoříme 12 kusů‚ které rozválíme na placky. Na pánvi rozehřejeme olej a placky smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení langoše potřeme kečupem a hustě posypeme strouhaným sýrem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelná čína

Zelná čína

Ještě lepší přílohou než kuskus a rýže jsou hranolky. Denisa ...
Vaříme express /24.02.16
Kyšková polévka

Kyšková polévka

Polévka z kyšky či podmáslí.

Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba

Vaříme express /04.09.12
Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou

Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou

Rychlé, zdravé a velmi chutné jídlo.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /25.06.12
Pikantní rarášky

Pikantní rarášky

Maso zůstane krásně šťavnaté, koření mu dodá opravdu zajímavou chuť.

Monika ...

Vaříme express /08.06.16
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Hodí se i pro bezlepkovou dietu.

Lenka Plachtová, Ostrava

Vaříme express /25.08.15
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Říkalo se jí polévka chudých, ale to jí nic neubírá na chuti.

Božena ...

Vaříme express /13.06.17
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama