Reklama
Kynutý koláč s párky
Fotogalerie:

Kynutý koláč s párky

Dita Strakošová

Šumperk
Mám dva velké vnuky, tento koláč jim zachutnal.
Dita Strakošová, Šumperk

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 100 ml mléko
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 300 g vařené brambory
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 lžíce olej
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 250 g telecí párek (uzenina)
  • 3 ks vejce
  • 250 ml zakysaná smetana
  • 1 lžíce hladká mouka
  • dle potřeby muškátový oříšek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 svazku čerstvé bylinky
  • 100 g čerstvý parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Droždí rozdrobíme, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem, lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme najemno nastrouhané brambory, polohrubou mouku, olej, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout zhruba 45 minut. Z těsta vyválíme plát, který přeneseme na plech s vyšším okrajem, který vyložíme pečicím papírem.
  3. Na těsto rovnoměrně poklademe nakrájené párky a zalijeme je směsí z vajec, zakysané smetany, mouky, muškátového oříšku, pepře a soli. Koláč posypeme nadrobno posekanými bylinkami a strouhaným parmazánem. Zapékáme v troubě při 180 °C přibližně 30 minut, dokud koláč nezezlátne.

    TIP: Chcete-li mít koláč pikantnější, nahraďte telecí párky ostrou klobásou. Před krájením ji oloupejte. Přidejte malou konzervu sterilovaných žampionů.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bleskové rizoto

Bleskové rizoto

Vařím ho kopec a mám tak jídlo na dva dny. Pavlína Heczková, Třinec
Vaříme express /04.09.09
Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Před zapečením můžeš přidat strouhaný sýr.

Helena Vebrová, Kolín

Vaříme express /16.06.14
Špagety s pečenou dýní

Špagety s pečenou dýní

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /24.10.19
Kapří bramboráčky

Kapří bramboráčky

Takové bramboráky jsi ještě zaručeně nejedla.
Monika Šárová, Sedlec-Prčice
Vaříme express /27.09.11
Hermelínový salát

Hermelínový salát

Zaujal mě svojí jednoduchostí. Je výborný k pivečku!
Jiří Černý, Liberec
...
Vaříme express /30.07.09
Zapečený květák s nivou

Zapečený květák s nivou

Poněkud fádní květák dostane díky nivě zajímavější chuť.

Jitka Švecová, ...

Vaříme express /11.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu