Reklama
Reklama
Kynutý koláč s párky
Fotogalerie:

Kynutý koláč s párky

Dita Strakošová

Šumperk
Mám dva velké vnuky, tento koláč jim zachutnal.
Dita Strakošová, Šumperk

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 100 ml mléko
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 300 g vařené brambory
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 lžíce olej
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 250 g telecí párek (uzenina)
  • 3 ks vejce
  • 250 ml zakysaná smetana
  • 1 lžíce hladká mouka
  • dle potřeby muškátový oříšek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 svazku čerstvé bylinky
  • 100 g čerstvý parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Droždí rozdrobíme, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem, lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme najemno nastrouhané brambory, polohrubou mouku, olej, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout zhruba 45 minut. Z těsta vyválíme plát, který přeneseme na plech s vyšším okrajem, který vyložíme pečicím papírem.
  3. Na těsto rovnoměrně poklademe nakrájené párky a zalijeme je směsí z vajec, zakysané smetany, mouky, muškátového oříšku, pepře a soli. Koláč posypeme nadrobno posekanými bylinkami a strouhaným parmazánem. Zapékáme v troubě při 180 °C přibližně 30 minut, dokud koláč nezezlátne.

    TIP: Chcete-li mít koláč pikantnější, nahraďte telecí párky ostrou klobásou. Před krájením ji oloupejte. Přidejte malou konzervu sterilovaných žampionů.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní sýrové vrtulky s bazalkou

Pikantní sýrové vrtulky s bazalkou

Lehká, rychlá a chutná letní večeře. Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Vaříme express /07.05.17
Klobásová omeleta

Klobásová omeleta

Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /08.05.14
Kuře jako z fastfoodu

Kuře jako z fastfoodu

Pokud dáváš přednost pikantní chuti, přidej špetku chilli.

Martin Horák, Ptení

Vaříme express /13.09.15
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Můj přítel si ho velice pochvaluje.
Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou
Vaříme express /27.09.11
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Šátečky z listového těsta s mletým masem

Šátečky z listového těsta s mletým masem

Můžeme je připravit jako večeři či pohoštění pro návštěvu.

Alena Klírová, Mýto

...
Vaříme express /31.10.12
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama