Reklama
Kynutý koláč s párky
Fotogalerie:

Kynutý koláč s párky

Dita Strakošová

Šumperk
Mám dva velké vnuky, tento koláč jim zachutnal.
Dita Strakošová, Šumperk

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 100 ml mléko
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 300 g vařené brambory
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 lžíce olej
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 250 g telecí párek (uzenina)
  • 3 ks vejce
  • 250 ml zakysaná smetana
  • 1 lžíce hladká mouka
  • dle potřeby muškátový oříšek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 svazku čerstvé bylinky
  • 100 g čerstvý parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Droždí rozdrobíme, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem, lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme najemno nastrouhané brambory, polohrubou mouku, olej, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout zhruba 45 minut. Z těsta vyválíme plát, který přeneseme na plech s vyšším okrajem, který vyložíme pečicím papírem.
  3. Na těsto rovnoměrně poklademe nakrájené párky a zalijeme je směsí z vajec, zakysané smetany, mouky, muškátového oříšku, pepře a soli. Koláč posypeme nadrobno posekanými bylinkami a strouhaným parmazánem. Zapékáme v troubě při 180 °C přibližně 30 minut, dokud koláč nezezlátne.

    TIP: Chcete-li mít koláč pikantnější, nahraďte telecí párky ostrou klobásou. Před krájením ji oloupejte. Přidejte malou konzervu sterilovaných žampionů.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Zkus si připravit večeři podle mého gusta. Věra Fousková, Lázně Bohdaneč
Vaříme express /09.02.10
Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Nedávno jsem u nás v obchodě objevil tuto chutnou ostrou klobásu. Protože mám rád, když...
Vaříme express /16.12.10
Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Myslím si, že tato dobrota skvěle uspokojí tvé chuťové buňky.
Tereza...
Vaříme express /09.02.10
Kuřecí trhanice

Kuřecí trhanice

Pokud se vám často stává , že vám zbyde kus grilovaného kuřete, můžete vyzkoušet ...

Vaříme express /22.02.13
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Chlapská dobrota

Chlapská dobrota

Ostrá delikatesa k pivu.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /08.04.13
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama