Lehké jídlo na setkání s přáteli, skvěle se hodí k minutkám a ke grilovanému masu.
Pavlína Kacetlová, Znojmo
Ingredience
- 150-170 g hladká mouka
- 1 vejce
- 150 ml vlažné mléko
- 10 g droždí
- špetka sůl
- dle potřeby olej na smažení
- na posypání strouhaný sýr
- 250 g špenát
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku, vejce, vlažné mléko, droždí a sůl zpracujeme tak, aby vzniklo vláčné těsto. Je nutné ho pořádně promíchat, aby se do droždí dostal vzduch a mohlo dobře nakynout. Potom mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 20 minut kynout. Mezitím si uvaříme špenát a necháme ho vychladnout.
-
Potom ho zlehka vmícháme do vykynutého těsta. Z takto připraveného špenátového těsta tvoříme placky o průměru asi 10 cm a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Hotové placičky osušíme v papírové utěrce od přebytečného tuku. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem se zeleninou a kapkou olivového oleje.