Reklama
Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Ingredience

  • 1 květák
  • 3 mrkve
  • dle chuti pepř, kmín, muškátový oříšek, sůl, mletá červená paprika a vegeta
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 rohlíky
  • 20 g másla
  • 20 g strouhanky
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Květák i mrkve uvaříme do poloměkka v lehce osolené vodě s vegetou a kmínem. Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme.

  2. Do mísy dáme na malá kolečka nakrájené rohlíky, které posypeme slaninou a zamícháme. Okapaný květák rozdělený na růžičky a mrkev přidáme k rohlíkům. Osolíme, posypeme vegetou, okořeníme a zlehka promícháme.

  3. Připravenou směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané mísy, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčka, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapékáme asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Cigánské“ placičky

„Cigánské“ placičky

Kdo má rád pikantní jídla, ten placičky ocení. Dana Mikešová, Hovězí
Vaříme express /12.05.10
Rizoto s masovými koulemi

Rizoto s masovými koulemi

Jarka Hrubá, Děčín

Vaříme express /22.04.18
Pomazánka na topinky

Pomazánka na topinky

Skvělá večeře, když se ti nechce vařit.
Helena Macková, Vsetín
Vaříme express /04.08.11
Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Máme rádi sýry a hermelín vede! Připravujeme z něj skvělou pomazánku
Vaříme express /28.02.09
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Naše děti je vyžadují minimálně jednou týdně.

Lenka Neužilová, Soběslav

Vaříme express /12.04.15
Směs na toastech

Směs na toastech

Tuto jednoduchou pochoutku připravuji jako dietní večeři, nebo když je venku velké teplo,...

Vaříme express /17.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu