Bohuslava Čeganová, Ostrava
Ingredience
- 1 květák
- 3 mrkve
- dle chuti pepř, kmín, muškátový oříšek, sůl, mletá červená paprika a vegeta
- 100 g anglické slaniny
- 3 rohlíky
- 20 g másla
- 20 g strouhanky
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 100 tvrdého sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák i mrkve uvaříme do poloměkka v lehce osolené vodě s vegetou a kmínem. Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme.
-
Do mísy dáme na malá kolečka nakrájené rohlíky, které posypeme slaninou a zamícháme. Okapaný květák rozdělený na růžičky a mrkev přidáme k rohlíkům. Osolíme, posypeme vegetou, okořeníme a zlehka promícháme.
-
Připravenou směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané mísy, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčka, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapékáme asi 15 minut.