Dochuť špetkou muškátového oříšku.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Ingredience
- 1 střední květák
- trocha soli
- 8 lžic strouhanka
- 8 lžic polohrubá mouka
- 3 vejce
- 200 g šunkový salám
- trocha pepře
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák rozebereme na růžičky a namočíme na chvíli do studené vody. Pak propláchneme a dáme do hrnce s osolenou vodou povařit na 5–7 minut. Uvařený květák vyjmeme a necháme okapat.
-
Pak ho pomačkáme šťouchadlem na brambory, přidáme strouhanku, mouku, vejce, uzeninu nakrájenou nadrobno, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olej, lžičkou tvoříme malé placičky, které ještě trochu obalíme ve strouhance, a smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.