Nina Taylor, Brno
Ingredience
- 1 menší květák
- sůl a pepř
- 200 g uzeného masa
- 1 malá kapie
- 1 cibule
- olej
- 100 g uzeného sýra
- 1 vejce
- 1 hrst petrželky
- trocha mouky nebo strouhanky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Uzené a kapii nakrájíme na malé kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme.
-
Téměř uvařený květák (neměl by být převařený) rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přidáme cibulku, vejce, maso, sýr, kapii, petrželku a dochutíme pepřem a solí. Vše řádně promícháme, je-li směs moc řídká, zaprášíme ji trochou mouky nebo strouhanky.
-
Vytvoříme kouličky, obalíme je ve strouhance, lehce zploštíme a smažíme v kastrolku s vyšší vrstvou oleje.
-
Jako příloha může být jakákoliv úprava brambor. Ozdobíme zeleninou.