Reklama
Květáková polévka s květákovými knedlíčky
Fotogalerie:

Květáková polévka s květákovými knedlíčky

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou
Že je to stejný nesmysl jako mazat chleba na chleba? Tak ochutnejte a uvidíte, že tato polévka je skvělá!

Ingredience

  • 1 květák
  • 1,25 litru voda
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce pažitka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • podle potřeby strouhanka
  • špetka majoránka
  • špetka sůl
  • špetka strouhaný muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vývar zcedíme a dáme stranou. Připravíme si máslovou jíšku, zalijeme vývarem z květáku a povaříme.
  2.  Mezitím si připravíme květákové knedlíčky z poloviny vařeného květáku, který rozmačkáme vidličkou, přidáme sůl, koření, vejce, strouhanku a česnek. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky. Až knedlíčky vyplavou na povrch, přidáme zbytek vařeného květáku, nadrobno nakrájenou pažitku a dále polévku nevaříme. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrový koláč

Sýrový koláč

Je výborný teplý, ale chutná nám i zastudena. Lucie Dolečková, Lanškroun
Vaříme express /17.08.12
Hermelínový salát

Hermelínový salát

Lehká a osvěžující vegetariánská večeře.
Jitka Vondrová, Benešov
Vaříme express /14.02.11
Pastýřský pekáč

Pastýřský pekáč

Je to takové „co dům dá“, ale moc dobré.

Lenka Němcová, Příkazy

Vaříme express /04.01.13
Rychlé kuřecí karí nudličky

Rychlé kuřecí karí nudličky

S čerstvou zeleninou budou ještě lepší.

Monika Nebojsová, Vyškov

Vaříme express /16.09.15
Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném ...
Vaříme express /19.06.12
Kapustové čevapčiči

Kapustové čevapčiči

Drahomíra Lukešová, České Budějovice

Vaříme express /22.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu