Reklama
Kvasnicová polévka
Fotogalerie:

Kvasnicová polévka

Alena Trnečková

Mostkovice
Moc dobrá a zároveň zdravá polévka.
Alena Trnečková, Mostkovice

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 kostka kvásek
  • 1/2 ks petržel
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce krupice
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby rohlíky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo dáme rozehřát do hrnce. Pak na něm zpěníme kvasnice‚ necháme chviličku probublávat‚ dokud nezačnou vonět. Přidáme pokrájenou zeleninu a ještě chvilku mícháme. Zalijeme vodou a necháme vařit.
  2. Když je zelenina měkká, za stálého míchání přisypáváme krupici‚ která polévku zahustí. Dochutíme solí‚ popřípadě podravkou.
  3. Na zbylém másle pomalu opražíme na kostičky pokrájené rohlíky, které nakonec přidáváme do servírované polévky.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový mls s brokolicí

Těstovinový mls s brokolicí

Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého...
Vaříme express /01.09.08
Pomazánka z tresky

Pomazánka z tresky

Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína.
...
Vaříme express /10.06.13
Slepice po šumavsku

Slepice po šumavsku

Velmi levné

Slepice po šumavsku

Vaříme express /15.02.18
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Kuřecí trhanice

Kuřecí trhanice

Pokud se vám často stává , že vám zbyde kus grilovaného kuřete, můžete vyzkoušet ...

Vaříme express /22.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu