Ingredience
- 2 lžíce máslo
- 1 kostka kvásek
- 1/2 ks petržel
- 2 ks mrkev
- 1 ks cibule
- 4 lžíce krupice
- dle chuti sůl
- dle potřeby rohlíky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Máslo dáme rozehřát do hrnce. Pak na něm zpěníme kvasnice‚ necháme chviličku probublávat‚ dokud nezačnou vonět. Přidáme pokrájenou zeleninu a ještě chvilku mícháme. Zalijeme vodou a necháme vařit.
-
Když je zelenina měkká, za stálého míchání přisypáváme krupici‚ která polévku zahustí. Dochutíme solí‚ popřípadě podravkou.
-
Na zbylém másle pomalu opražíme na kostičky pokrájené rohlíky, které nakonec přidáváme do servírované polévky.