Reklama
Kuskusové rizoto
Fotogalerie:

Kuskusové rizoto

Gabriela Kůrková

Hodonín
S kuskusem je to velmi lahodný pokrm.
Gabriela Kůrková, Hodonín

Ingredience

  • 1 řízek kuřecí prsa
  • 200 g kuskus
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky paprika sladká mletá
  • 1 lžička kmín drcený
  • 100 g brokolice
  • 100 g hlíva ústřičná
  • 2 trojúhelníčky sýr tavený
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • dle chuti omáčka sojová
  • dle chuti sůl
  • dle chuti ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větší hluboké pánvi (wok) zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku‚ poté přidáme na malé nudličky nakrájené maso a hlívu a krátce osmahneme.
  2. Okořeníme paprikou‚ kmínem a kari. Vlijeme 400 ml vody‚ do které přidáme kostku bujonu. Přidáme brokolici‚ tavené sýry a 5 minut povaříme.
  3. Poté vsypeme kuskus a mícháme‚ než se voda vstřebá.Dochutíme‚ odstavíme a necháme 10 minut pod pokličkou dojít. Na talíři zdobíme čerstvou zeleninou a sýrem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové válečky s brukví

Vepřové válečky s brukví

Jsou vhodné i k večeři. Hana Šátralová, Praha
Vaříme express /01.10.17
Cikánský chléb

Cikánský chléb

Pečený vepřový bůček podávaný s chlebem a cibulí se může stát jednoduchou ...

Vaříme express /10.07.13
Bramborové placky s hlívou

Bramborové placky s hlívou

Trochu vylepšený recept na bramborák.
Marta Černínová, Mokré Lazce
Vaříme express /27.12.11
Kukuřičné placičky

Kukuřičné placičky

Rychlé jídlo pro milovníky kukuřice.
Vaříme express /10.02.09
Lodičky

Lodičky

Podle receptu

Andrey Slezáčkové z Havlíčkova Brodu

Vaříme express /21.08.18
Žampiony plněné bulgurem

Žampiony plněné bulgurem

Podle receptu

Šárky Urbanové z Klášterce

Vaříme express /25.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu