Reklama
Kuskus se zeleninou a jogurtem
Fotogalerie:

Kuskus se zeleninou a jogurtem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ačkoliv jsem už v důchodovém věku, ještě stále docházím na půl úvazku do zaměstnání a zároveň se starám o vnoučátka.  Vařím jim i večeři.
Xenie Málková, Bor

Ingredience

  • 1 jogurt
  • 20 dkg kuskus
  • 1/2 okurka
  • 2 paprika
  • 20 dkg kukuřice sterilizovaná
  • 1/2 lžičky kari
  • pepř
  • sůl
  • 25 dkg fazole sterilizované
  • 2 rajčata
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

68 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuskus nasypeme do větší mísy a posypeme ho karí kořením a solčankou. Vše zalijeme 400 ml vroucí vody a mísu přiklopíme talířem.
  2. krok2
    Namočený kuskus necháme takto bobtnat asi 10 minut. Mezitím si pokrájíme zeleninu na drobnější kousky. Do připraveného kuskusu nasypeme zeleninu, tedy kukuřici, fazole a vše pečlivě promícháme.Nakonec připravíme jogurtový dip.
  3. krok3
    Do bílého jogurtu prolisujeme česnek, přidáme půl lžičky koření, případně dosolíme a dopepříme.
  4. Kuskus dáme na talíř, pokapeme jogurtovým dipem, případně dozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortellinový salát

Tortellinový salát

Na talíři ho můžeš dozdobit čerstvou okurkou, rajčetem a červenou paprikou. ...
Vaříme express /03.08.11
Vajíčka zapečená v šunce

Vajíčka zapečená v šunce

Snídaně, kterou nikdo neodmítne.

Martina Havránková, Most

Vaříme express /17.03.16
Zapečený hermelín se žampiony

Zapečený hermelín se žampiony

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Andrea Jílková, Polička

Vaříme express /17.10.15
Tvarůžkový tataráček

Tvarůžkový tataráček

Eva Gabrielová, Milevsko

Vaříme express /22.01.19
Sýrovo-klobáskové špízy v trojobalu

Sýrovo-klobáskové špízy v trojobalu

Ke špízům je výborná bramborová kaše a jakýkoliv zeleninový salát, dejte si třeba i ...

Vaříme express /11.01.14
Tilápie v bylinkovém kabátku

Tilápie v bylinkovém kabátku

Báječná ryba bez kostí!

Sabina Foltýnová, Kroměříž

Vaříme express /17.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu