Reklama
Kuskus se zeleninou
Fotogalerie:

Kuskus se zeleninou

Věra Božíková

Přelouč
Dlouho u mě patřily k jasným favoritům rychlého vaření těstoviny. Pak jsem ale jednou ochutnala kuskus, což je vlastně těstovinová krupice, a ten mi naprosto učaroval. Je rychlejší než expresní těstoviny.
Věra Božíková, Přelouč

Ingredience

  • 1sáček zelenina mražená
  • 3 lžíce olej olivový
  • 100 g máslo
  • 2 lžičky vegeta
  • 200 g sýr
  • 300 g kuskus

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V hluboké pánvi orestujeme zeleninovou směs a ochutíme ji dvěma lžičkami vegety a podle chuti solí. Kuskus nasypeme do hluboké misky, přidáme olej, špetku pepře a soli. Ochucený kuskus zalijeme vroucí vodou (asi 3 dl). Vodu doléváme postupně, aby ji kuskus vsákl. Přikryjeme a necháme nabobtnat. Měkký kuskus přimícháme do pánve se zeleninovou směsí, důkladně promícháme a asi 5 minut povaříme. Kuskus podáváme posy­paný nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius s čerstvým zázvorem

Pangasius s čerstvým zázvorem

Čerstvý zázvor připraví neskutečně milý chuťový zážitek. Otto Plášek, Brno ...
Vaříme express /17.05.11
Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava

Vaříme express /03.07.18
Masové koule s lahodnou sýrovou omáčkou

Masové koule s lahodnou sýrovou omáčkou

Nejlepší přílohou jsou opečené brambory.

Petra Venclová, Praha

Vaříme express /14.11.16
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Rajčátkový koláč

Rajčátkový koláč

Dělám ho ráda, je hned hotový.
Dagmar Dvořáková, Písek
Vaříme express /17.11.14
Kuskus s vepřovým

Kuskus s vepřovým

Dobrota, kterou si dělám často.

Martina Hejnyšová‚ Praha

Vaříme express /18.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu