Sušená rajčata dodají jídlu pikantní chuť.
Lucie Valinová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 200 g kuskus
- 80 ml olivový olej
- trocha soli
- trocha kmínu
- trocha pepře
- 150 g sušená rajčata
- 20 g čerstvý zázvor
- 50 g cibule
- 1/2 svazku čerstvá hladkolistá petržel
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuskus promícháme nejlépe v nerezové nebo skleněné nádobě s olejem, solí, kmínem a pepřem. Zalijeme 900 ml vroucí vody (část můžeme nahradit vývarem) a necháme 10–15 minut stát, až se tekutina vsákne. Okapaná sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky, zázvor na plátky a pak ještě na nudličky. Zázvor spolu s nasekanou cibulkou lehce opečeme na pánvi na troše oleje z rajčat.
-
Kuskus promícháme vidličkou, aby nebyl hrudkovatý. Potom k němu přimícháme směs z pánve a nadrobno nasekanou petrželku.