Reklama
Reklama
Kuskus se sušenými rajčaty
Fotogalerie:

Kuskus se sušenými rajčaty

Jana Machalická

Jihlava
Neznám rychlejší a jednodušší teplé jídlo, než je kuskus. Jde zkombinovat s různými dobrotami.
Jana Machalická, Jihlava

Ingredience

  • 200 g kuskus
  • 200 g rajčata sušená
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilovaná
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olej olivový
  • podravka
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus nasypeme do skleněné mísy, ochutíme solí, pepřem, podravkou a přidáme 1 lžíci oleje. Promícháme všechny ingredience, zalijeme asi 200 ml vroucí vody a přiklopíme talířem.
  2. Kuskus necháme stát asi 15 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Mezitím necháme okapat rajčata a nakrájíme je na malé kousky. Slijeme vodu ze sterilované kukuřice a cibuli pokrájíme najemno. Na zbylém oleji zpěníme cibuli, lehce opečeme sušená ­rajčata a kukuřici. Nakonec vmícháme kuskus. Hotový kuskus zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Kukuřici je možné nahradit například sterilovanými fazolemi.
    V kuskusu jsou výborné i sušené či sterilované houby (například žampiony).

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pudinkový listový řez s rybízem

Pudinkový listový řez s rybízem

Lucie Dobešová, Beroun
Vaříme express /30.05.18
Šunkové rolky

Šunkové rolky

Klasický předkrm v odlehčené variantě.
Jana Koláčková, Litomyšl
Vaříme express /08.09.11
Tuňáková svačinka s okurkami

Tuňáková svačinka s okurkami

Můžeš ji ozdobit i červenou paprikou.

Pavlína Kotrbová, Jihlava


Vaříme express /15.10.15
Knedlíkové placičky

Knedlíkové placičky

Jednoduchá večeře za pár korun.

Jarmila Bradáčová, Seč

Vaříme express /17.12.12
Plněné košíčky

Plněné košíčky

Připravené jsou za chvilku, přitom se dobře hodí jako pohoštění nebo jako ...

Vaříme express /15.03.16
Pomazánka z krůtího masa

Pomazánka z krůtího masa

Je lepší, pokud ji necháme krátce odležet.

Libor Stloukal, Opava

Vaříme express /16.11.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama