Ingredience
- 200 g kuskus
- 200 g rajčata sušená
- 1 malá plechovka kukuřice sterilovaná
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olej olivový
- podravka
- petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuskus nasypeme do skleněné mísy, ochutíme solí, pepřem, podravkou a přidáme 1 lžíci oleje. Promícháme všechny ingredience, zalijeme asi 200 ml vroucí vody a přiklopíme talířem.
-
Kuskus necháme stát asi 15 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Mezitím necháme okapat rajčata a nakrájíme je na malé kousky. Slijeme vodu ze sterilované kukuřice a cibuli pokrájíme najemno. Na zbylém oleji zpěníme cibuli, lehce opečeme sušená rajčata a kukuřici. Nakonec vmícháme kuskus. Hotový kuskus zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.TIP: Kukuřici je možné nahradit například sterilovanými fazolemi.
V kuskusu jsou výborné i sušené či sterilované houby (například žampiony).