Reklama
Kuskus se sušenými rajčaty
Fotogalerie:

Kuskus se sušenými rajčaty

Jana Machalická

Jihlava
Neznám rychlejší a jednodušší teplé jídlo, než je kuskus. Jde zkombinovat s různými dobrotami.
Jana Machalická, Jihlava

Ingredience

  • 200 g kuskus
  • 200 g rajčata sušená
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilovaná
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olej olivový
  • podravka
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus nasypeme do skleněné mísy, ochutíme solí, pepřem, podravkou a přidáme 1 lžíci oleje. Promícháme všechny ingredience, zalijeme asi 200 ml vroucí vody a přiklopíme talířem.
  2. Kuskus necháme stát asi 15 minut, aby se vsákla všechna tekutina. Mezitím necháme okapat rajčata a nakrájíme je na malé kousky. Slijeme vodu ze sterilované kukuřice a cibuli pokrájíme najemno. Na zbylém oleji zpěníme cibuli, lehce opečeme sušená ­rajčata a kukuřici. Nakonec vmícháme kuskus. Hotový kuskus zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Kukuřici je možné nahradit například sterilovanými fazolemi.
    V kuskusu jsou výborné i sušené či sterilované houby (například žampiony).

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...
Vaříme express /25.07.17
Salát s uzenou makrelou

Salát s uzenou makrelou

Svačinka nebo lehká večeře? Vyber si podle chuti. Podávej samostatně nebo s osmaženým ...
Vaříme express /24.11.10
Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Je to u nás celoroční hit, kterým hostíme všechny návštěvy.

Míša ...

Vaříme express /25.08.17
Rýžové nudle s tofu

Rýžové nudle s tofu

Toto jídlo patří mezi mé nejoblíbenější a všem jen doporučuji.
Kamila ...
Vaříme express /27.08.10
Barevná kuřecí játra

Barevná kuřecí játra

Jednoduše výtečné.

Lenka Tampírová, České Velenice

Vaříme express /03.04.12
Pomazánka s tuňákem

Pomazánka s tuňákem

Tato pomazánka je pro mne delikatesou.
Vaříme express /03.05.12
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama