I méně zručný kuchař bude mít hned hotovo.
Andrea Nowaková, Bohumín
Ingredience
- 1 cibule
- trocha oleje
- 2–3 papriky
- 1 bazalkové tofu
- 1–2 stroužky česneku
- 2–3 rajčata
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1–2 lžíce tamari nebo sójové omáčky
- trocha soli a pepře
- 1 hrníček kuskusu
- podle potřeby čerstvé bylinky (oregano, majoránka apod.)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Vsypeme kousky papriky a tofu a smažíme, než tofu chytne trochu barvu. Pak přidáme nasekaný česnek, nakrájená rajčata a hnědý cukr a opékáme, až cukr trochu zkaramelizuje.
-
Ochutíme tamari nebo sójovou omáčkou, solí a pepřem a ještě chvíli opékáme. Vmícháme uvařený kuskus a podáváme s čerstvými bylinkami.