Reklama
Kuřecí vývar s bylinkovými noky
Fotogalerie:

Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Helena Wiederlechnerová

Praha
Stojí za vyzkoušení.
Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • Polévka:
  • 1,5 l vývar kuřecí
  • dle chuti zelenina polévková
  • Noky:
  • 100 g máslo
  • 4 lžíce krupička dětská
  • sůl vejce
  • koření provensálské 1/2 lžičky
  • pažitka 1 lžička
  • 1 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V míse utřeme máslo s vejci a solí, přisypeme krupičku a okořeníme. Těstíčko přikryjeme a necháme je asi 1 hodinu odpočinout.
  2. V hrnci s vývarem povaříme zeleninu a postupně zaváříme malé noky, které lžičkou vykrajujeme z těstíčka. Vaříme ještě 15–20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa Karolína Němečková, Praha
Vaříme express /02.07.18
Košíčky s kuřátkem

Košíčky s kuřátkem

Pro hosty jsou mnohem lepší než jednohubky.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Vaříme express /24.02.15
Tuňákový salát v tortille

Tuňákový salát v tortille

Zkus také se šunkou

Podle receptu Veroniky Pacákové z Aše

Vaříme express /02.07.18
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Sýrová roládka s ovocem

Sýrová roládka s ovocem

Je to hezké pohoštění, které podávám s bílým pečivem nebo opečeným toastovým ...

Vaříme express /27.12.14
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se ke skleničce vína nebo piva.

Iva Papežová, Teplice

Vaříme express /29.12.15
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama