Reklama
Kuřecí trhanice
Fotogalerie:
 

Kuřecí trhanice

Soňa Rybářová
Soňa Rybářová
Litoměřice

Pokud se vám často stává , že vám zbyde kus grilovaného kuřete, můžete vyzkoušet tento recept.

Soňa Rybářová Litoměřice

Ingredience

  • 500 g grilované kuřete nebo horní stehna
  • 2 ks středně velká cibule
  • 200 g sýr gouda
  • 8 ks středně velké brambory
  • 2 lžíce grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Stehna okořeníme a dáme péct na 190 °C na 45 minut, brambory oloupeme a dáme vařit. Pokud máme kuře s bramborami z předešlého dne, máme půl práce hotovo. Nastrouháme sýr a nakrájíme cibuli na měsíčky.
  2. krok2 Obereme kuře a natrháme na kousky, vložíme do pekáče s výpekem z kuřete. Přidáme brambory, cibuli, polovinu sýra a koření. Vše promícháme a dáme zapéct na 30 minut při 190 °C.
  3. krok3 Každých 10 minut důkladně promícháme, na závěr posypeme sýrem a vložíme na 1 minutu do trouby. Podáváme s listovým salátem, zakápnutým citronem a olivovým olejem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinovaný bůček na medu

Marinovaný bůček na medu

Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť.  Zdena ...
Vaříme express /07.02.12
Zeleninové chilli

Zeleninové chilli

Inspirovalo mne tradiční chilli con carne.

           Veronika...

Vaříme express /02.02.16
Vaječný salát

Vaječný salát

Vojtěch Miláček, Praha

Vaříme express /20.03.18
Čertova omáčka

Čertova omáčka

Když je omáčka moc tekutá, přidám mouku.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /12.09.17
Pečená plněná rajčata

Pečená plněná rajčata

Zajímavý zeleninový předkrm nebo sytá a opravdu vydatná svačinka.
 Romana ...
Vaříme express /28.12.10
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu