Dozlatova opečené jsou opravdu skvělé, v létě je děláme venku na dřevěném uhlí.
Adéla Hukalová, Nymburk
Ingredience
- 400 g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 1 cuketa
- 8 menších žampionů
- 4 lžíce olivového oleje
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- trocha grilovacího koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na plátky.
-
Žampiony omyjeme a překrájíme na půlky. V misce smícháme olivový olej, sůl, pepř a grilovací koření.
-
Kousky masa a připravené zeleniny střídavě napichujeme na špízové jehly, eventuálně dřevěné špejle, a poté vše potřeme marinádou.
-
Opékáme na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu ze všech stran. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.