Reklama
Kuřecí špíz se zázvorem
Fotogalerie:

Kuřecí špíz se zázvorem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kousky masa by měly být stejně velké, aby se propekly.

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • 150 g kuřecích prsou
  • podle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cm zázvoru
  • 10 menších žampionů
  • 2 cibule
  • 2 hrsti rukoly
  • 10 cherry rajčátek
  • 1/2 salátové okurky
  • dle potřeby olivový olej
  • k podávání bageta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej a sójovou omáčku, přidáme zázvor, který jsme oloupali a najemno nastrouhali. Do této směsi naložíme nakrájené kuřecí maso a necháme chvíli marinovat.

  2. krok2

    Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtiny. Žampiony oloupeme a překrojíme na půlky. Na špízovou jehlu střídavě napichujeme kousky cibule, masa a žampionů. Opékáme na pánvi ze všech stran, dokud není maso hotové.

  3. krok3

    Ke špízům podáváme jednoduchý salát. Rukolu omyjeme, rajčátka překrojíme na půl, okurku oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Bagetku podélně rozkrojíme a nasucho opečeme na pánvi řeznou stranou. Špízy podáváme se salátem a opečenou bagetkou.

Tip redakce

Maso na špízy krájíme vždy přes vlákna na malé plátky nebo kousky. Neměly by být tenké, jinak se maso na grilu rychle vysuší.  Ideální je velikost 4 až 6 centimetrů a síla 2 centimetry.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s hráškem a žampiony

Kuskus s hráškem a žampiony

Zvládne ho uvařit úplně každý. Eliška Hirková, Jindřichův Hradec
Vaříme express /20.09.15
Rýžové nudle s tuňákem

Rýžové nudle s tuňákem

Rychlá a zdravá večeře. Obzvlášť přijde vhod doplněná o zeleninový salát.

Martina ...

Vaříme express /14.10.12
Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny
...
Vaříme express /28.12.10
Drink pro horké letní dny

Drink pro horké letní dny

Díky zázvoru a bezinkám má úžasnou chuť i vůni.

Petra Papežová, Teplice

Vaříme express /31.07.16
Domácí kuřecí gyros

Domácí kuřecí gyros

K tomuto receptu se budu často vracet.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /13.08.15
Vaječné řízky

Vaječné řízky

Každého, kdo nečeká, co je uvnitř, překvapí.
Jiří Knížek, Praha
Vaříme express /14.02.11
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama