Reklama
Kuřecí špíz se zázvorem
Fotogalerie:

Kuřecí špíz se zázvorem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kousky masa by měly být stejně velké, aby se propekly.

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • 150 g kuřecích prsou
  • podle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cm zázvoru
  • 10 menších žampionů
  • 2 cibule
  • 2 hrsti rukoly
  • 10 cherry rajčátek
  • 1/2 salátové okurky
  • dle potřeby olivový olej
  • k podávání bageta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej a sójovou omáčku, přidáme zázvor, který jsme oloupali a najemno nastrouhali. Do této směsi naložíme nakrájené kuřecí maso a necháme chvíli marinovat.

  2. krok2

    Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtiny. Žampiony oloupeme a překrojíme na půlky. Na špízovou jehlu střídavě napichujeme kousky cibule, masa a žampionů. Opékáme na pánvi ze všech stran, dokud není maso hotové.

  3. krok3

    Ke špízům podáváme jednoduchý salát. Rukolu omyjeme, rajčátka překrojíme na půl, okurku oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Bagetku podélně rozkrojíme a nasucho opečeme na pánvi řeznou stranou. Špízy podáváme se salátem a opečenou bagetkou.

Tip redakce

Maso na špízy krájíme vždy přes vlákna na malé plátky nebo kousky. Neměly by být tenké, jinak se maso na grilu rychle vysuší.  Ideální je velikost 4 až 6 centimetrů a síla 2 centimetry.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet. Olga Smetanová, Klatovy
Vaříme express /21.08.17
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Vyzkoušej můj recept na bleskové knedlíky.
Pavlína Jírová, Všelibice
Vaříme express /30.07.09
Brambory plněné brynzou

Brambory plněné brynzou

Hmmm... Výborné! A jako příloha? Kyška nebo podmáslí. Dobře vychlazené.
Vlaďka ...
Vaříme express /25.08.14
Rybičkové lodičky

Rybičkové lodičky

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ...

Vaříme express /01.01.17
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Vaříme express /10.05.13
Salát s ananasem

Salát s ananasem

Příjemně jemná chuť ananasu tě v salátu mile překvapí.
Ludmila Baráková, Brno...
Vaříme express /27.09.11
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama