Reklama
Kuřecí špíz se zázvorem
Fotogalerie:

Kuřecí špíz se zázvorem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kousky masa by měly být stejně velké, aby se propekly.

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • 150 g kuřecích prsou
  • podle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cm zázvoru
  • 10 menších žampionů
  • 2 cibule
  • 2 hrsti rukoly
  • 10 cherry rajčátek
  • 1/2 salátové okurky
  • dle potřeby olivový olej
  • k podávání bageta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej a sójovou omáčku, přidáme zázvor, který jsme oloupali a najemno nastrouhali. Do této směsi naložíme nakrájené kuřecí maso a necháme chvíli marinovat.

  2. krok2

    Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtiny. Žampiony oloupeme a překrojíme na půlky. Na špízovou jehlu střídavě napichujeme kousky cibule, masa a žampionů. Opékáme na pánvi ze všech stran, dokud není maso hotové.

  3. krok3

    Ke špízům podáváme jednoduchý salát. Rukolu omyjeme, rajčátka překrojíme na půl, okurku oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Bagetku podélně rozkrojíme a nasucho opečeme na pánvi řeznou stranou. Špízy podáváme se salátem a opečenou bagetkou.

Tip redakce

Maso na špízy krájíme vždy přes vlákna na malé plátky nebo kousky. Neměly by být tenké, jinak se maso na grilu rychle vysuší.  Ideální je velikost 4 až 6 centimetrů a síla 2 centimetry.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketa v karí těstíčku

Cuketa v karí těstíčku

Úrodu máme letos velkou, tak přemýšlím, co s nimi. Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /01.01.16
Kuličky na pórku

Kuličky na pórku

Smetana vše báječně zjemní.

Irena Ivanova, Ostrava

Vaříme express /23.02.14
Citronová palačinka

Citronová palačinka

Pochoutka, po které se zapráší.
Martina Marhoulová, Litvínov
Vaříme express /22.01.09
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Restované papriky s uzeným masem

Restované papriky s uzeným masem

Mám ráda, když je jídlo nejen chutné, ale na talíři také pěkně barevné. Tento recept...
Vaříme express /20.03.12
Kuřecí tajemství

Kuřecí tajemství

Lečo, slanina a krustička ze sýra dodá řízkům báječnou chuť.
Ivana Valentová, Praha
...
Vaříme express /20.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu