Reklama
Kuřecí špíz s omáčkou satay
Fotogalerie:

Kuřecí špíz s omáčkou satay

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Ivy Pasekové z Třince

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • špetka chilli
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 600  g kuřecích prsou
  • OMÁČKA SATAY:
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • 100  g arašídového másla
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • 2 lžíce limetkové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. V misce smícháme olej, sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem a limetkovou šťávou. Osolíme a okořeníme dle chuti špetkou chilli a kouskem nastrouhaného zázvoru.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a vložíme do marinády. Promísíme, aby maso bylo ze všech stran ponořené. Přikryjeme a necháme v chladu odležet, můžeme i přes noc.

  3. krok3

    Proužky masa pak napichujeme do tvaru vlnky na grilovací špejle, které předem namočíme ve vodě. Grilujeme při střední teplotě 15–20 minut, průběžně otáčíme.

  4. V kastrůlku rozehřejeme kokosový olej, na kterém krátce orestujeme nasekaný česnek a chilli papričku.

  5. krok5

    Přidáme arašídové máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak osolíme, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme sójovou omáčku a přivedeme k varu. Odstavíme a nakonec přimícháme limetkovou šťávu. Maso ze špízů namáčíme do omáčky.

Tip redakce

Arašídová omáčka satay se dá podávat ke všem druhům  masa i k zelenině.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené párky v zelném listu

Smažené párky v zelném listu

Jsou výborné, ráda je připravuji jako pohoštění pro přátele.

Klára Simonidesová, ...

Vaříme express /20.01.13
Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Rajčata s cukrem mírně zkaramelizují a spolu s česnekem a cibulí vytvoří zajímavou ...

Vaříme express /11.05.12
Bagetové košíčky s tzatziki

Bagetové košíčky s tzatziki

Gabriela Jílková, Polička

Vaříme express /27.02.18
Zapečený květák

Zapečený květák

Můžeš ho udělat i bez masa, je také dobrý.


Ivana Černá, Praha

Vaříme express /12.04.17
Šumavská topinka

Šumavská topinka

Vydatná večeře, která je hotová během chvilky.

Martina Drozdová, Valašské...

Vaříme express /14.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu