Reklama
Kuřecí špíz s omáčkou satay
Fotogalerie:

Kuřecí špíz s omáčkou satay

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Ivy Pasekové z Třince

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • špetka chilli
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 600  g kuřecích prsou
  • OMÁČKA SATAY:
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • 100  g arašídového másla
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • 2 lžíce limetkové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. V misce smícháme olej, sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem a limetkovou šťávou. Osolíme a okořeníme dle chuti špetkou chilli a kouskem nastrouhaného zázvoru.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a vložíme do marinády. Promísíme, aby maso bylo ze všech stran ponořené. Přikryjeme a necháme v chladu odležet, můžeme i přes noc.

  3. krok3

    Proužky masa pak napichujeme do tvaru vlnky na grilovací špejle, které předem namočíme ve vodě. Grilujeme při střední teplotě 15–20 minut, průběžně otáčíme.

  4. V kastrůlku rozehřejeme kokosový olej, na kterém krátce orestujeme nasekaný česnek a chilli papričku.

  5. krok5

    Přidáme arašídové máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak osolíme, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme sójovou omáčku a přivedeme k varu. Odstavíme a nakonec přimícháme limetkovou šťávu. Maso ze špízů namáčíme do omáčky.

Tip redakce

Arašídová omáčka satay se dá podávat ke všem druhům  masa i k zelenině.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazole s čínským zelím

Fazole s čínským zelím

Jsou dobré také s klobásou. Kateřina Jasenská, Fryšták
Vaříme express /18.10.15
Zapečený lilek s hermelínem

Zapečený lilek s hermelínem

Podáváme na lůžku z rukoly.

Petra Geletičová, Smidary

Vaříme express /27.08.16
Vepřový prejt

Vepřový prejt

Chutná večeře, kterou zvládne i začátečník.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice
Vaříme express /11.04.11
Čínská kuřecí polévka

Čínská kuřecí polévka

Dá se použít i pečené maso z předešlého oběda.

Irena Ivanová, Ostrava

Vaříme express /04.06.14
Zapečený těstovinový mazec

Zapečený těstovinový mazec

Rychlá večeře, která zasytí.

Lucie Tůmová, Velké Meziříčí

Vaříme express /28.10.12
Šunková pěna

Šunková pěna

Jednohubky s pěnou vypadají moc pěkně.

Libuše Vichrová, Deštná

Vaříme express /23.06.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama