Reklama
Kuřecí se sýrem a pórkem
Fotogalerie:

Kuřecí se sýrem a pórkem

Jana Šálková

Ostrava

Uzený sýr dodá vůni grilování.

Jana Šálková, Ostrava

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce olivový olej
  • trocha karí koření
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 5 ks tavený sýr
  • 100-150 ml mléko
  • 1 menší pórek
  • 4 plátky uzený sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si naložíme den předem. Marinádu připravíme z prolisovaného česneku‚ olivového oleje‚ karí koření‚ soli a pepře.

  2. Prsa nejprve na pánvi restujeme‚ po chvíli maso přikryjeme poklicí a dusíme, dokud není hotové (asi 15–20 minut).Podléváme trochou vody.

  3. Připravíme si omáčku: sýr necháme rozpustit s trochou mléka. Přidáme orestovaný pórek. Opepříme‚ osolíme. Na maso položíme plátek uzeného sýra. Podáváme s bramborami polité připravenou sýrovou omáčkou.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce s rajčaty

Vejce s rajčaty

Lehká a veselá svačinka nebo večeře. Marie Straková, Tvrdonice
Vaříme express /24.03.12
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov

Vaříme express /26.09.18
Filé s bramborami a zeleninou

Filé s bramborami a zeleninou

Pangasius chutná i těm, kteří ryby jinak odmítají.
Leona Sodomková, Brno
Vaříme express /14.09.10
Smažená mozzarella s brokolicí

Smažená mozzarella s brokolicí

Pro opravdové labužníky.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /21.02.16
Květák v sýrovém těstíčku

Květák v sýrovém těstíčku

Udělej si smažený květák trochu jinak.

Petra Šámalová, Jičín

Vaříme express /20.08.15
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu