Reklama
Kuřecí salát s bazalkovou majonézou
Fotogalerie:
 

Kuřecí salát s bazalkovou majonézou

Ivan Novotný

Ostrava
Je to hotový gurmánský zážitek, já ho mám rád s křupavou francouzskou bagetou.
Ivan Novotný, Ostrava

Ingredience

  • 400 g kuřecí prsa
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha koření grilovací
  • 150 g majonéza
  • 4 stonky celer řapíkatý
  • 3 stonky bazalka
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 3 broskve
  • špetka cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, mírně osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Maso nenaklepáváme, pouze zprudka opečeme na pánvi z obou stran, poté plamen ztlumíme a dopékáme na pánvi pozvolna asi 12 minut.
  2. krok2 Řapíkatý celer omyjeme a vaříme v osolené vodě zhruba 5 minut. Vychladíme, ideálně ve vodě s ledem. Necháme okapat a překrájíme šikmými řezy na proužky.
  3. krok3 Bazalkové listy složíme přes sebe a nakrájíme ostrým nožem na velice tenké nudličky. Do mísy vložíme majonézu, přidáme bazalkové listy a promícháme. Broskve přepůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na měsíčky. Můžeme použít broskve sterilované. Broskve s celerem zamícháme do majonézy, přidáme citronovou šťávu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  4. krok4 Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Do misky vložíme salát a navrch zdobíme plátky kuřecích prsíček.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Jako studená večeře je opravdu vynikající. Gábina Firstová, Praha
Vaříme express /23.01.11
Drůbeží karbanátky s koriandrem

Drůbeží karbanátky s koriandrem

Zmizí ze stolu za pár minut.

Pavla Javůrková, Pardubice

Vaříme express /07.08.15
Špenátová rychlovka

Špenátová rychlovka

Za tohle tě rodina určitě pochválí.
Šárka Hozáková, Brno
Vaříme express /04.08.11
Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

S bramborovou kaší nemají chybu.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Vaříme express /04.08.15
Falešný tatarák

Falešný tatarák

V období těhotenství a následně kojení jsem mohla na syrové maso ...
Vaříme express /08.06.10
Mámina drožďovka

Mámina drožďovka

Moc nám zachutnala, dělám ji dost často.

Eva Malá, Plzeň

Vaříme express /21.01.17
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama