Reklama
Kuřecí salát s bazalkovou majonézou
Fotogalerie:
 

Kuřecí salát s bazalkovou majonézou

Ivan Novotný

Ostrava
Je to hotový gurmánský zážitek, já ho mám rád s křupavou francouzskou bagetou.
Ivan Novotný, Ostrava

Ingredience

  • 400 g kuřecí prsa
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha koření grilovací
  • 150 g majonéza
  • 4 stonky celer řapíkatý
  • 3 stonky bazalka
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 3 broskve
  • špetka cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, mírně osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Maso nenaklepáváme, pouze zprudka opečeme na pánvi z obou stran, poté plamen ztlumíme a dopékáme na pánvi pozvolna asi 12 minut.
  2. krok2 Řapíkatý celer omyjeme a vaříme v osolené vodě zhruba 5 minut. Vychladíme, ideálně ve vodě s ledem. Necháme okapat a překrájíme šikmými řezy na proužky.
  3. krok3 Bazalkové listy složíme přes sebe a nakrájíme ostrým nožem na velice tenké nudličky. Do mísy vložíme majonézu, přidáme bazalkové listy a promícháme. Broskve přepůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na měsíčky. Můžeme použít broskve sterilované. Broskve s celerem zamícháme do majonézy, přidáme citronovou šťávu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  4. krok4 Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Do misky vložíme salát a navrch zdobíme plátky kuřecích prsíček.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketový špíz

Cuketový špíz

Velmi jednoduché, třeba jako oběd na chalupě. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /11.09.16
Zeleninový nákyp s klobásou

Zeleninový nákyp s klobásou

Lze jej připravit z jakékoliv zeleniny, jde o velice dobré, rychlé a zdravé...

Vaříme express /21.10.15
Zeleninové gnocchi na víně

Zeleninové gnocchi na víně

Zkus místo masa přidat další druhy zeleniny, vzniknou zajímavé variace.

Veronika ...

Vaříme express /29.06.15
Čertovy kuřecí medailonky

Čertovy kuřecí medailonky

Tento recept je u nás velmi oblíbený. 

Nikola Dvořáková, Nové Hrady

Vaříme express /07.03.13
Salátová omáčka

Salátová omáčka

Proč nezkusit něco jiného než koprovku.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /04.04.14
Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Lucie Skálová, Strakonice

Vaříme express /01.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu