Ingredience
- 400 g kuřecí prsa
- špetka sůl
- špetka pepř
- trocha koření grilovací
- 150 g majonéza
- 4 stonky celer řapíkatý
- 3 stonky bazalka
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 3 broskve
- špetka cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, mírně osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Maso nenaklepáváme, pouze zprudka opečeme na pánvi z obou stran, poté plamen ztlumíme a dopékáme na pánvi pozvolna asi 12 minut.
-
Řapíkatý celer omyjeme a vaříme v osolené vodě zhruba 5 minut. Vychladíme, ideálně ve vodě s ledem. Necháme okapat a překrájíme šikmými řezy na proužky.
-
Bazalkové listy složíme přes sebe a nakrájíme ostrým nožem na velice tenké nudličky. Do mísy vložíme majonézu, přidáme bazalkové listy a promícháme. Broskve přepůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na měsíčky. Můžeme použít broskve sterilované. Broskve s celerem zamícháme do majonézy, přidáme citronovou šťávu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
-
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Do misky vložíme salát a navrch zdobíme plátky kuřecích prsíček.