Reklama
Reklama
Kuřecí salát s bazalkovou majonézou
Fotogalerie:
 

Kuřecí salát s bazalkovou majonézou

Ivan Novotný

Ostrava
Je to hotový gurmánský zážitek, já ho mám rád s křupavou francouzskou bagetou.
Ivan Novotný, Ostrava

Ingredience

  • 400 g kuřecí prsa
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha koření grilovací
  • 150 g majonéza
  • 4 stonky celer řapíkatý
  • 3 stonky bazalka
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 3 broskve
  • špetka cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, mírně osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Maso nenaklepáváme, pouze zprudka opečeme na pánvi z obou stran, poté plamen ztlumíme a dopékáme na pánvi pozvolna asi 12 minut.
  2. krok2 Řapíkatý celer omyjeme a vaříme v osolené vodě zhruba 5 minut. Vychladíme, ideálně ve vodě s ledem. Necháme okapat a překrájíme šikmými řezy na proužky.
  3. krok3 Bazalkové listy složíme přes sebe a nakrájíme ostrým nožem na velice tenké nudličky. Do mísy vložíme majonézu, přidáme bazalkové listy a promícháme. Broskve přepůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na měsíčky. Můžeme použít broskve sterilované. Broskve s celerem zamícháme do majonézy, přidáme citronovou šťávu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  4. krok4 Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Do misky vložíme salát a navrch zdobíme plátky kuřecích prsíček.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drůbeží játra narychlo

Drůbeží játra narychlo

Zdravá a rychlá dobrůtka. Lucie Šenkýřová, Velešín
Vaříme express /20.03.12
Plněný chléb

Plněný chléb

Dá se využít i ztvrdlý chléb.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /04.08.15
Krůtí na oreganu

Krůtí na oreganu

Výborná minutka, která ani nedá moc práce. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Vaříme express /08.02.12
Plněná kaviárová vejce

Plněná kaviárová vejce

Jsou ozdobou každé studené mísy.

Vratislav Procházka, Kladno

Vaříme express /27.03.13
Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Zdobíme je podle vlastní chuti zeleninou.

Radka Vaníčková, Hodonín

Vaříme express /20.12.16
Cuketová vaječina

Cuketová vaječina

Je vydatná, protože je v ní spousta zeleniny.
Květa Hošková, Vratimov
Vaříme express /27.09.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama