Reklama
Kuřecí řízky v pikantní směsi
Fotogalerie:

Kuřecí řízky v pikantní směsi

Květa Littová
Květa Littová
Rožmitál pod Třemšínem
Pro větší pikantnost přidejte chilli papričky.

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 2 lžíce olej
  • 40 g slanina
  • 150 g rajče
  • 150 g paprika
  • 2 cibule
  • 40 g hladká mouka
  • mletá sladká i pálivá paprika
  • česnek
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Naklepané řízky osolíme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách  na rozehřátém oleji. 
  2.  Měkké řízky vyjmeme, do tuku přidáme slaninu pokrájenou na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a osmahneme. Do směsi přidáme utřený česnek, mletou papriku a nakonec papriky pokrájené na nudličky, rajčata pokrájená na kolečka, osolíme a podusíme doměkka.
  3. Přidáme řízky a necháme je ve směsi prohřát. Podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plátky v kefírové marinádě

Plátky v kefírové marinádě

Díky kefíru jsou šťavnaté a pěkně měkké. Hana Kupková, Ostrava
Vaříme express /12.06.16
Kuře v jogurtovém těstě

Kuře v jogurtovém těstě

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Vaříme express /27.10.19
Lehký těstovinový salát s kuřecím masem

Lehký těstovinový salát s kuřecím masem

Někdy přidávám i černé olivy bez pecek.

Lenka Niemczyková, Hnojník

Vaříme express /02.10.16
Zelná čína

Zelná čína

Ještě lepší přílohou než kuskus a rýže jsou hranolky.

Denisa Durdíková, ...

Vaříme express /24.02.16
Datlové balíčky

Datlové balíčky

Můžeš je podávat i bez přílohy jako jednohubky.

Silvie Laskavá, Příbram

Vaříme express /13.02.15
Noky s pestem a tuňákem

Noky s pestem a tuňákem

Super jednoduché jídlo pro mlsné studenty.

Anna Knajflová, Ostrava

Vaříme express /27.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu