Reklama
Reklama
Kuřecí řízky v pikantní směsi
Fotogalerie:

Kuřecí řízky v pikantní směsi

Květa Littová
Květa Littová
Rožmitál pod Třemšínem
Pro větší pikantnost přidejte chilli papričky.

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 2 lžíce olej
  • 40 g slanina
  • 150 g rajče
  • 150 g paprika
  • 2 cibule
  • 40 g hladká mouka
  • mletá sladká i pálivá paprika
  • česnek
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Naklepané řízky osolíme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách  na rozehřátém oleji. 
  2.  Měkké řízky vyjmeme, do tuku přidáme slaninu pokrájenou na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a osmahneme. Do směsi přidáme utřený česnek, mletou papriku a nakonec papriky pokrájené na nudličky, rajčata pokrájená na kolečka, osolíme a podusíme doměkka.
  3. Přidáme řízky a necháme je ve směsi prohřát. Podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené bramborové noky

Zapečené bramborové noky

Jemné, smetanové, ale i pikantní chuťové pohlazení. Eliška Fuljerová, Doksy
Vaříme express /07.12.12
Rohlíčky plněné cibulí

Rohlíčky plněné cibulí

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.

Martina Jiroutková, Znojmo

Vaříme express /26.10.13
Sýrová pomazánka s ořechy a křenem

Sýrová pomazánka s ořechy a křenem

Výborně se hodí na chlebíčky.

Pavlína Michlíková, Ševětín

Vaříme express /11.09.14
Houbová pánev se zeleninou

Houbová pánev se zeleninou

Nejlepší přílohou k této lahodné kořeněné pochoutce je klasická vařená rýže.
...
Vaříme express /06.09.13
Listová dobrota

Listová dobrota

Moje rodina si oblíbila tento výborný zákusek.
Jana Novotná, Rožmitál
Vaříme express /28.02.10
Losos s jogurtovým dipem

Losos s jogurtovým dipem

Lehká pochoutka.

Jitka Konečná, Frýdek-Místek

Vaříme express /13.08.16
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama