Reklama
Kuřecí řízečky s chřestem
Fotogalerie:

Kuřecí řízečky s chřestem

Jana Dolečková

Kladno
Vařím pravidelně teplé večeře a někdy je problém vymyslet, co na stůl, abych u přípravy nemusela trávit čas, který po příchodu z práce beztak nemám. Kuřecí masíčko je hotové hned a chřest mu dodá správný šmak.
Jana Dolečková, Kladno

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • chřest
  • olej
  • 1/2 kostky vývar zeleninový
  • citrónová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po­sypeme strouhanou citronovou kůrou. Chřest omyjeme, odřízneme dřevnaté konce a pokrájíme na menší kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí řízky po obou stranách osmažíme. Maso vyjmeme. Do vypečeného tuku přidáme kousek másla a chřest na něm orestujeme. Přilijeme trochu vody, přidáme díl kostky zeleninového vývaru a du­síme asi 5–10 minut. Plátky masa podáváme s připraveným chřestem. Řízky nakrájíme na tenké plátky a podáváme s takto připraveným chřestem.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem. Bohdana ...
Vaříme express /26.09.17
Barevné špízy

Barevné špízy

Chřest můžeš nahradit jarní cibulkou.

Tomáš Zatloukal, Praha


Vaříme express /07.04.16
Smažená treska

Smažená treska

Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita....
Vaříme express /12.01.09
Barevný těstovinový salát

Barevný těstovinový salát

Když je léto a nemám čas vařit, připravím rodině rychlou a lehkou večeři nebo oběd.

...
Vaříme express /28.07.13
Salámový košíček s náplní

Salámový košíček s náplní

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /20.03.18
Kabaža

Kabaža

Recept pochází z oblasti východního Slovácka.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Vaříme express /16.04.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama