Reklama
Kuřecí prsíčka na karí
Fotogalerie:

Kuřecí prsíčka na karí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kokosové mléko dnes dostaneš koupit téměř v každém supermarketu. 
Gabriela Myslíková,
Sezimovo Ústí

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • kousek zázvor
  • 2 lžičky kari
  • 2 lžíce olej
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 400 ml mléko kokosové
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • na ozdobu petržel nať
  • 2 sáčky rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy.
  2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhaný zázvor a zaprášíme karí kořením. Zakápneme olejem, osolíme a opepříme. Vše promícháme a orestujeme na rozpálené pánvi. Za stálého míchání opékáme maso ze všech stran asi 10 minut.
  3. Postupně přilijeme kokosové mléko a sójovou omáčku. Necháme přejít varem. Podáváme na vařené rýži, ozdobené čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Kokosové mléko můžeme nahradit levnější surovinou – smetanou na vaření.
    Pro pikantnější chuť je možné přidat jemně nastrouhané jablko či rozinky.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevné těstoviny

Barevné těstoviny

Poradí si s nimi i úplný začátečník. Petra Smetanová, Kroměříž
Vaříme express /16.01.11
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Vaříme express /12.05.16
Fazolky na smetaně

Fazolky na smetaně

Rychlovka, po které se mohou děti utlouct.
Hana Rožnovská,
Černá Hora
Vaříme express /06.12.10
Pórkový krém s křepelčími vejci

Pórkový krém s křepelčími vejci

Tato lahodná krémová polévka se může jíst i samotná, já k ní nejraději podávám ...

Vaříme express /30.03.17
Listové koláčky plněné paprikami

Listové koláčky plněné paprikami

Jednuduché pohoštění pro kamarády.

Zdeňka Florová, Buchlovice

Vaříme express /02.12.14
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu