Ingredience
- 1-2 lžíce olej olivový
- 1 pomeranč
- 1 lžíce med
- 400 g kuřecí prsa
- 1 lžice máslo
- 2 lžíce pomerančové marmeláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa rozřízneme, aby plátky byly tenčí, pomoučíme je, posypeme pepřovým kořením a solí. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na malé tenké kousky.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuřecí plátky zprudka osmažíme. Hotové maso vyndáme na talířek a do pánve na výpek přidáme pomeranč, máslo a jemně orestujeme. Poté přilijeme med, marmeládu a vše promícháme. Omáčku osolíme dle chuti.
-
Do hotové omáčky vrátíme kuřecí plátky a vše jemně asi 4–5 minut podusíme. Podáváme s dušenou rýží.