Reklama
Kuřecí plátky na olivách
Fotogalerie:

Kuřecí plátky na olivách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Olivy jsou dost výrazné a často nechutnají dětem. Pro ně zvol raději variantu se žampiony.

Anna Nohejlová, Studénka

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce hladké mouky na obalení
  • na smažení olej
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • hrst černých oliv bez pecky
  • 2 snítky šalvěje
  • jako příloha pečené brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. K vysmahlému tuku přidáme máslo a orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přilijeme víno, přidáme olivy, dusíme asi 5 minut, pak vrátíme zpět maso, vmícháme lístky šalvěje a chvíli vše prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami.

Tip redakce

Snítku šalvěje je lepší dávat po větších kouscích. Má totiž výraznou chuť a takto si ji může kdokoliv snadno z pokrmu odstranit.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle se slaninou

Rýžové nudle se slaninou

Rýžové nudle mám ráda‚ protože jsou jemné‚ dobře stravitelné a hlavně raz ...
Vaříme express /17.05.11
Kapsy plněné uzeným masem

Kapsy plněné uzeným masem

Není těžké je udělat, budou raz dva na stole a hodí se k zakousnutí, kdykoli čekáš ...

Vaříme express /09.03.13
Krémová játrová omáčka

Krémová játrová omáčka

Za pár minut je hotové skvělé jídlo.
Vaříme express /25.12.13
Ostravské jednohubky

Ostravské jednohubky

Hodí se při každé příležitosti.
Vaříme express /09.05.12
Tři jídla jednou ranou

Tři jídla jednou ranou

Jiří Otípka, Frýdek-Místek

Vaříme express /26.05.18
Medové kotlety

Medové kotlety

Maso je nutné nechat minimálně 2 dny odležet v chladu.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /19.06.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama