Reklama
Kuřecí plátky na olivách
Fotogalerie:

Kuřecí plátky na olivách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Olivy jsou dost výrazné a často nechutnají dětem. Pro ně zvol raději variantu se žampiony.

Anna Nohejlová, Studénka

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce hladké mouky na obalení
  • na smažení olej
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • hrst černých oliv bez pecky
  • 2 snítky šalvěje
  • jako příloha pečené brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. K vysmahlému tuku přidáme máslo a orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přilijeme víno, přidáme olivy, dusíme asi 5 minut, pak vrátíme zpět maso, vmícháme lístky šalvěje a chvíli vše prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami.

Tip redakce

Snítku šalvěje je lepší dávat po větších kouscích. Má totiž výraznou chuť a takto si ji může kdokoliv snadno z pokrmu odstranit.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Z žampionů lze vykouzlit řadu dobrot. Veronika Poláčková, Mýto
Vaříme express /14.01.14
Cheesecake s mandlemi

Cheesecake s mandlemi

Ke kávě je přímo úžasný, návštěva neodolá.

Marie Kovářová, Telč

Vaříme express /06.09.16
Krabí salát s olivami

Krabí salát s olivami

Dá se podávat jako předkrm nebo večeře.

Vojtěch Pravda, Mladá Boleslav

Vaříme express /19.12.15
Zapečený brusinkový hermelín

Zapečený brusinkový hermelín

Podáváme ho se zeleninovým salátem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /31.08.16
Šátečky s náplní

Šátečky s náplní

Niva dodá brokolici potřebnou pikantnost. Zatím to každému moc chutnalo.

Sylva ...

Vaříme express /25.02.15
Jednoduchá krabí směs

Jednoduchá krabí směs

Velice rychlá a lehká večeře.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /03.11.12
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama