Reklama
Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou
Fotogalerie:

Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou

Monika Kupcová
Monika Kupcová
Olomouc

Sama jsem byla překvapena, jak vynikající může být i obyčejná vaječná omeleta podávaná jiným způsobem.

Monika Kupcová, Olomouc

Ingredience

  • 300 g kuřecí prsa
  • 4 ks žampiony
  • 1 cibule
  • 5 plátků uzený sýr
  • 50 g niva
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř
  • 2 vejce
  • 4 brambory
  • plátek máslo
  • 150 ml mléko
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zpěníme cibulku, podlejeme trochou vody, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Mezitím si oloupeme brambory a vaříme také doměkka ( později použijeme na bramborovou kaši ).

  2. V hrníčku si rozkvedláme 2 vejce, osolíme, opepříme, vlijeme na rozpálenou pánev a usmažíme omeletu. Před koncem smažení poklademe plátky uzeného sýra a nastrouhané nivy, přikryjeme pokličkou a necháme sýry rozpustit.

  3. Dále si připravíme kuřecí prsa, podélně je rozkrojíme tak, aby vznikly 2-3 plátky, které osolíme, opepříme, já jsem použila i dětenické koření a na rozpálené pánvi zprudka opečeme. Poté na kuřecí plátky poklademe již podušené žampiony a každý plátek přikryjeme uzeným sýrem. Pod pokličkou dusíme, až je maso hotové.

  4. Vaječnou omeletu smotáme do rolády, pokud nedrží, spíchneme párátky a vyšleháme bramborovou kaši.

    Ozdobit můžeme paprikou, rajčetem nebo salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové brambory

Zeleninové brambory

Jsou super s kyselou okurkou. Jitka Koukolová, Šaratice
Vaříme express /03.02.16
Gyroska

Gyroska

Krásně voní po bylinkách.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /11.02.17
Slaný dort

Slaný dort

Zajímavé pohoštění.

Květa Šindelářová, Praha

Vaříme express /16.01.16
Smažené řízky z hlívy s dipem

Smažené řízky z hlívy s dipem

Podle receptu

Karolíny Kocourkové z Hranic

Vaříme express /03.10.18
Zelňačka s klobásou a pohankou

Zelňačka s klobásou a pohankou

Papriková klobása jí dá charakteristickou chuť.

Veronika Vostrá, Cheb

Vaříme express /15.02.16
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Vyzkoušej můj recept na bleskové knedlíky.
Pavlína Jírová, Všelibice
Vaříme express /30.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu