Sama jsem byla překvapena, jak vynikající může být i obyčejná vaječná omeleta podávaná jiným způsobem.
Monika Kupcová, Olomouc
Ingredience
- 300 g kuřecí prsa
- 4 ks žampiony
- 1 cibule
- 5 plátků uzený sýr
- 50 g niva
- dle potřeby sůl
- dle potřeby pepř
- 2 vejce
- 4 brambory
- plátek máslo
- 150 ml mléko
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zpěníme cibulku, podlejeme trochou vody, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Mezitím si oloupeme brambory a vaříme také doměkka ( později použijeme na bramborovou kaši ).
-
V hrníčku si rozkvedláme 2 vejce, osolíme, opepříme, vlijeme na rozpálenou pánev a usmažíme omeletu. Před koncem smažení poklademe plátky uzeného sýra a nastrouhané nivy, přikryjeme pokličkou a necháme sýry rozpustit.
-
Dále si připravíme kuřecí prsa, podélně je rozkrojíme tak, aby vznikly 2-3 plátky, které osolíme, opepříme, já jsem použila i dětenické koření a na rozpálené pánvi zprudka opečeme. Poté na kuřecí plátky poklademe již podušené žampiony a každý plátek přikryjeme uzeným sýrem. Pod pokličkou dusíme, až je maso hotové.
-
Vaječnou omeletu smotáme do rolády, pokud nedrží, spíchneme párátky a vyšleháme bramborovou kaši.
Ozdobit můžeme paprikou, rajčetem nebo salátem.