Reklama
Reklama
Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou
Fotogalerie:

Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou

Monika Kupcová
Monika Kupcová
Olomouc

Sama jsem byla překvapena, jak vynikající může být i obyčejná vaječná omeleta podávaná jiným způsobem.

Monika Kupcová, Olomouc

Ingredience

  • 300 g kuřecí prsa
  • 4 ks žampiony
  • 1 cibule
  • 5 plátků uzený sýr
  • 50 g niva
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř
  • 2 vejce
  • 4 brambory
  • plátek máslo
  • 150 ml mléko
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zpěníme cibulku, podlejeme trochou vody, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Mezitím si oloupeme brambory a vaříme také doměkka ( později použijeme na bramborovou kaši ).

  2. V hrníčku si rozkvedláme 2 vejce, osolíme, opepříme, vlijeme na rozpálenou pánev a usmažíme omeletu. Před koncem smažení poklademe plátky uzeného sýra a nastrouhané nivy, přikryjeme pokličkou a necháme sýry rozpustit.

  3. Dále si připravíme kuřecí prsa, podélně je rozkrojíme tak, aby vznikly 2-3 plátky, které osolíme, opepříme, já jsem použila i dětenické koření a na rozpálené pánvi zprudka opečeme. Poté na kuřecí plátky poklademe již podušené žampiony a každý plátek přikryjeme uzeným sýrem. Pod pokličkou dusíme, až je maso hotové.

  4. Vaječnou omeletu smotáme do rolády, pokud nedrží, spíchneme párátky a vyšleháme bramborovou kaši.

    Ozdobit můžeme paprikou, rajčetem nebo salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Orlická štika podle svaté Anny

Orlická štika podle svaté Anny

Hraška je bezlepková směs z drceného hrachu, která se v kuchyni rozhodně neztratí! ...
Vaříme express /08.11.17
Kapustovo-masové karbanátky

Kapustovo-masové karbanátky

Uzené s majoránkou je krásně provoní. 

Lucie Bělehradská, Kolín

Vaříme express /09.08.15
Pórkový závin se slaninkou

Pórkový závin se slaninkou

Listové těsto se dá naplnit všemi možnými druhy náplní. Pórková vůbec není ...
Vaříme express /17.03.10
Rychlá ředkvičková polévka

Rychlá ředkvičková polévka

Recept na ředkvičkovou polévku jsem si dovezla z Dánska, kde jsem pracovala jako au-pair. ...
Vaříme express /09.11.08
Smetanové brambory s nivou

Smetanové brambory s nivou

Když se moje věčně hladová rodina dožaduje teplé večeře a já chci šetřit čas,...
Vaříme express /22.01.09
Vepřové medailonky na letním salátu

Vepřové medailonky na letním salátu

Vskutku letní pokrm se vším, co ke sluníčku patří: svěží, zdravý, dietní a hlavně ...
Vaříme express /20.05.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama