Reklama
Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou
Fotogalerie:

Kuřecí plátek na žampionech s vaječnou roládou

Monika Kupcová
Monika Kupcová
Olomouc

Sama jsem byla překvapena, jak vynikající může být i obyčejná vaječná omeleta podávaná jiným způsobem.

Monika Kupcová, Olomouc

Ingredience

  • 300 g kuřecí prsa
  • 4 ks žampiony
  • 1 cibule
  • 5 plátků uzený sýr
  • 50 g niva
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř
  • 2 vejce
  • 4 brambory
  • plátek máslo
  • 150 ml mléko
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zpěníme cibulku, podlejeme trochou vody, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Mezitím si oloupeme brambory a vaříme také doměkka ( později použijeme na bramborovou kaši ).

  2. V hrníčku si rozkvedláme 2 vejce, osolíme, opepříme, vlijeme na rozpálenou pánev a usmažíme omeletu. Před koncem smažení poklademe plátky uzeného sýra a nastrouhané nivy, přikryjeme pokličkou a necháme sýry rozpustit.

  3. Dále si připravíme kuřecí prsa, podélně je rozkrojíme tak, aby vznikly 2-3 plátky, které osolíme, opepříme, já jsem použila i dětenické koření a na rozpálené pánvi zprudka opečeme. Poté na kuřecí plátky poklademe již podušené žampiony a každý plátek přikryjeme uzeným sýrem. Pod pokličkou dusíme, až je maso hotové.

  4. Vaječnou omeletu smotáme do rolády, pokud nedrží, spíchneme párátky a vyšleháme bramborovou kaši.

    Ozdobit můžeme paprikou, rajčetem nebo salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tousty s kozím sýrem,vlašskými ořechy a medem

Tousty s kozím sýrem,vlašskými ořechy a medem

Kozí sýr je poměrně drahý, pokud chceš, můžeš jen nahradit třeba hermelínem, efekt ...
Vaříme express /14.01.13
Zeleninová omáčka

Zeleninová omáčka

Má podobnou chuť jako svíčková.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /18.06.17
Pikantní rarášky

Pikantní rarášky

Maso zůstane krásně šťavnaté, koření mu dodá opravdu zajímavou chuť.

Monika ...

Vaříme express /08.06.16
Tříbarevné hořcicové

Tříbarevné hořcicové

Jsou příjemně pikantní, všem chutnalo.

Ivana Černá, Praha 

Vaříme express /11.06.16
Terezčin pohár s jahodami

Terezčin pohár s jahodami

V zástěrce po mamce jde práce lehce.

Hana Bílá, České Budějovice

Vaříme express /15.07.17
Vepřová panenka plněná restovanými játry

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Vaříme express /30.03.18
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama