Reklama
Kuřecí na víně
Fotogalerie:

Kuřecí na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tentokrát k nim bylo zelí a brambory.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 2–4 kuřecí horní stehna nebo čtvrtky
  • trocha soli
  • Na marinádu:
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce červeného suchého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • špetka oregana
  • špetka tymiánu
  • 1 lžička worcesterské nebo sójové omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

2-4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Omyté kusy kuřecích stehen osolíme a vložíme do misky. V jiné misce smícháme suroviny na marinádu a přelijeme ji na maso. Necháme uležet aspoň 2 hodiny. 

  2. 2. Pak maso vyjmeme, osušíme a dáme na gril. Během grilování potíráme marinádou. Podáváme s chlebem, zeleninou nebo jakoukoliv přílohou, kterou máme rádi. 

Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jemná pomazánka z mořského ďasa

Jemná pomazánka z mořského ďasa

Když ti zbude bramborová kaše, použij ji při přípravě pomazánky. Dáša ...
Vaříme express /27.05.16
Vláčný krém s čokoládou

Vláčný krém s čokoládou

I bez úmorného pečení se dá v teplém počasí pořádně mlsat!

Jana ...

Vaříme express /17.07.17
Noky s nádechem exotiky

Noky s nádechem exotiky

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /10.10.18
Těstoviny s nivovou omáčkou

Těstoviny s nivovou omáčkou

Připravujeme je na večeři.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /04.06.13
Nákyp z květáku

Nákyp z květáku

Jednoduchý recept na zapečený květák s uzeninou nebo ve verzi pro vegetariány.

Lenka ...

Vaříme express /15.09.12
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu