Reklama
Reklama
Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou
Fotogalerie:

Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Rychlé, zdravé a velmi chutné jídlo.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 čerstvý ananas
  • 1 cibule
  • kuřecí vývar
  • 2 kelímky extra lehká smetana
  • pórek
  • rýže
  • trochu mražené zeleninové směsi (hrášek,mrkev,kukuřice)
  • celozrnná mouka na zahuštění
  • kari, sůl, pepř
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme kořením, zakápneme olejem a necháme ho v chladu chvíli odležet.

  2. Mezitím si nakrájíme na kostičky cibuli, pórek nakrájíme na kolečka. Rozpálíme si  vyšší pánev (nejlépe wok) a dáme do ní osmahnout  cibuli, kterou krátce podusíme ve vývaru. Přidáme pórek a mraženou zeleninu a restujeme. Čerstvý ananas očistíme a nakrájíme na kostičky.

  3. Do pánve přidáme kuřecí maso s ananasem, necháme dozlatova osmahnout. Až maso změkne, přidáme smetanu a jen krátce prohřejeme. Podáváme s rýží. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guláš z hub  a vepřového

Guláš z hub a vepřového

Dělám ho pro manžela, který nejí hovězí. Hana Hozdová, Zásada
Vaříme express /05.10.16
Kuře s koriandrem a cibulkou

Kuře s koriandrem a cibulkou

Vůni a chuť čerstvého koriandru jsem si zamilovala. Kupuju ho u nás ...

Vaříme express /19.05.15
Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Lehká letní večeře.

Marcela Zmatlíková, Stará Paka

Vaříme express /09.08.12
Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Kateřina Brázdová, Hodonín

Vaříme express /09.02.18
Pangasius v papilotě

Pangasius v papilotě

Martina Nováková, Třeboň

Vaříme express /29.06.18
Červený meloun v těstíčku

Červený meloun v těstíčku

Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš.
Irena Zelenková, Rakovník
Vaříme express /08.06.13
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama