Reklama
Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou
Fotogalerie:

Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Rychlé, zdravé a velmi chutné jídlo.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 čerstvý ananas
  • 1 cibule
  • kuřecí vývar
  • 2 kelímky extra lehká smetana
  • pórek
  • rýže
  • trochu mražené zeleninové směsi (hrášek,mrkev,kukuřice)
  • celozrnná mouka na zahuštění
  • kari, sůl, pepř
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme kořením, zakápneme olejem a necháme ho v chladu chvíli odležet.

  2. Mezitím si nakrájíme na kostičky cibuli, pórek nakrájíme na kolečka. Rozpálíme si  vyšší pánev (nejlépe wok) a dáme do ní osmahnout  cibuli, kterou krátce podusíme ve vývaru. Přidáme pórek a mraženou zeleninu a restujeme. Čerstvý ananas očistíme a nakrájíme na kostičky.

  3. Do pánve přidáme kuřecí maso s ananasem, necháme dozlatova osmahnout. Až maso změkne, přidáme smetanu a jen krátce prohřejeme. Podáváme s rýží. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí řízek je v této úpravě šťavnatý a rychle připravený. Eva Rajhelová, Cheb
Vaříme express /16.07.13
Zapečené zelí s brambory

Zapečené zelí s brambory

Když nemám moc času na vaření, přijde vhod.

Milena Hrubá, Zlín

Vaříme express /23.11.14
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Zdravou zeleninovou polévku krásně zjemní zakysaná smetana.

Marie Ospalíková, ...

Vaříme express /15.06.17
Lilek plněný uzeným

Lilek plněný uzeným

Výborné je maso z uzeného ocásku.

Hana Sopková, Praha

Vaříme express /20.04.16
Knedlíkové placičky

Knedlíkové placičky

Jednoduchá večeře za pár korun.

Jarmila Bradáčová, Seč

Vaříme express /17.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu