Reklama
Reklama
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší
Fotogalerie:

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • podle potřeby sůl
  • 150 g kukuřičných lupínků
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • na smažení olej
  • 1 kg brambor
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml 12% smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí maso omyjeme, očistíme od blanek a podélně nakrájíme na středně velké kousky. Mírně osolíme.

  2. krok2

    Kukuřičné lupínky nasypeme do větší misky a rukama nebo paličkou na maso rozdrtíme na menší kousky.

  3. Kuřecí kousky obalujeme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v lupíncích. Smažíme dozlatova z obou stran v rozpáleném oleji.

  4. Pak vyjmeme z pánve a položíme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  5. Slijeme vodu, přidáme lžíci másla a rozšťoucháme. Pak postupně přiléváme smetanu a šťoucháme nebo mixujeme dohladka na kaši.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórková polévka s ředkvičkami

Pórková polévka s ředkvičkami

Připravená během chvilky. Jitka Chlumecká, Odry
Vaříme express /19.01.16
Listové koláčky s pestem

Listové koláčky s pestem

Okraje můžeš potřít rozšlehaným vejcem.

Zuzana Urbanová, Chomutov

Vaříme express /30.06.17
Nepravá humrová pomazánka

Nepravá humrová pomazánka

Strouhaný čerstvý celer spolu s mrkví – to je skvělý základ pro vynikající ...
Vaříme express /09.03.09
Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Jednoduchá chuťovka nejen pro návštěvy.
Eva Keclíková, Písek
Vaříme express /17.10.11
Hnízdečka s nivovým krémem

Hnízdečka s nivovým krémem

Zkus překvapit přátele pikantní pochoutkou.

Hedvika Vladyková, Olomouc

Vaříme express /16.08.15
Omeleta s lososem a hráškem

Omeleta s lososem a hráškem

Neměla by být vysušená.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /22.03.15
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama