Reklama
Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance
Fotogalerie:

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Zdena Pazderková

Rakovník
Je to takové příjemné pohoštění, jen tak na zakousnutí, třeba když večer zajdou přátelé na kus řeči. Čím menší jsou kousky masa, tím lépe se vysmaží a jsou křupavější. 
Zdena Pazderková, Rakovník

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 lžíce sušený rozmarýn
  • 3 starší rohlík
  • 3 vejce
  • 100 g hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g bílý jogurt
  • 2 cibule s natí
  • 3 stroužky česnek
  • 50 ml smetana ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí prsíčka dobře opláchneme a osušíme papírovými ubrousky. Pokrájíme je na kousky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Vše jemně promícháme.
  2. krok2
    Tvrdé bílé pečivo nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme se sušeným rozmarýnem. Vejce rozklepneme do mísy a prošleháme. Kuřecí kousky obalíme v hladké mouce, vejcích a v připravené bylinkové strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
  3. krok3 Omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme ji do mísy, nalijeme jogurt, přidáme prolisovaný česnek, smetanu, trochu soli a pepře. Vše ještě důkladně promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s hráškem a žampiony

Kuskus s hráškem a žampiony

Zvládne ho uvařit úplně každý. Eliška Hirková, Jindřichův Hradec
Vaříme express /20.09.15
Rajčatový koláč s hermelínem

Rajčatový koláč s hermelínem

Ti, kdo mají rádi maso, můžou přidat pár plátků sušené šunky.

Blanka ...

Vaříme express /30.07.17
Pizza čtverečky

Pizza čtverečky

Posílám recept na rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Ještě nikdy ...

Vaříme express /14.03.15
Mleté maso se zeleninou

Mleté maso se zeleninou

Zvolíme směs vepřového masa s hovězím.

Petra Kuntová, Zlín

Vaříme express /13.11.17
Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Když nevíš, co se starším pečivem.

Eva Kokešová, Praha

Vaříme express /07.04.16
Šlehaný tvaroh s borůvkami

Šlehaný tvaroh s borůvkami

Borůvkové poháry se šlehaným tvarohem jsem poprvé připravovala na oslavu desátých ...
Vaříme express /05.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu