Ingredience
- 600 g kuřecí prsa
- 2 stroužky česnek
- 1/2 lžíce sušený rozmarýn
- 3 starší rohlík
- 3 vejce
- 100 g hladká mouka
- sůl a pepř podle chuti
- 200 g bílý jogurt
- 2 cibule s natí
- 3 stroužky česnek
- 50 ml smetana ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsíčka dobře opláchneme a osušíme papírovými ubrousky. Pokrájíme je na kousky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Vše jemně promícháme.
-
Tvrdé bílé pečivo nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme se sušeným rozmarýnem. Vejce rozklepneme do mísy a prošleháme. Kuřecí kousky obalíme v hladké mouce, vejcích a v připravené bylinkové strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
-
Omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme ji do mísy, nalijeme jogurt, přidáme prolisovaný česnek, smetanu, trochu soli a pepře. Vše ještě důkladně promícháme.