Reklama
Kuřecí játra se žampiony v omáčce
Fotogalerie:

Kuřecí játra se žampiony v omáčce

Jiřina Kapsová

Mladá Boleslav
Tuto rychlovku zvládne uvařit každý.
Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 400 g játra kuřecí
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • dle potřeby olej na smažení
  • na podlití voda
  • 100 ml šlehačka
  • dle chuti pepř
  • koření dle chuti
  • 1 lžička jíška instantní
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si nakrájíme cibuli nadrobno a žampiony na plátky.
  2. Na rozpáleném oleji os­mažíme cibulku a přidáme játra. Krátce orestujeme, vsypeme nakrájené žampiony, podlijeme.
  3. Okořeníme, zalijeme šlehačkou a dusíme doměkka. Na závěr osolíme, přisypeme jíšku a krátce provaříme. Hotová játra podáváme nejlépe s rýží.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lehký ovocný krupicák

Lehký ovocný krupicák

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /08.06.18
Krůtí maso v zelenině

Krůtí maso v zelenině

U nás jako příloha vedou nudle.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /12.06.15
Palačinkové komínky

Palačinkové komínky

Palačinky nasladko i plněné špenátem jsem dlouhá léta připravovala klasickým ...
Vaříme express /07.11.08
Červená čočka na smetaně

Červená čočka na smetaně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /25.02.19
Smažené žampiony

Smažené žampiony

Když nemám lesní houby, jsou také dobré.

Jindřich Ostrý, Jablonec

Vaříme express /13.10.13
Játra v nivové omáčce

Játra v nivové omáčce

V této úpravě jsou játra skvělá.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Vaříme express /22.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu