Reklama
Reklama
Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Fotogalerie:
 

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Silvie Andrejková
Silvie Andrejková
Beroun

Rychlá mňamka.

Silvie Andrejková, Beroun

Ingredience

  • 500 g kuřecí játra
  • 2 cibule
  • 100 g slanina
  • horčice
  • sladká paprika
  • vegeta
  • olej
  • sůl
  • 500 g rýže
  • kari
  • špetka rozmarýnu
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu si nakrájíme na drobné kostky a dáme do hrnce škvařit. Přidáme jednu cibuli nakrájenou na drobno, lžíci hořčice a trochu sladké papriky, chvíli restujeme. Nakonec přidáme játra, nalijeme trochu vody a dusíme doměkka 15 až 20 minut. Přidáme vegetu a zahustíme hladkou moukou.

  2. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kari, sůl a špetku rozmarýnu. Opranou rýži přisypeme k cibuli a chvilku opražíme na oleji, zalejeme vodou a dusíme doměkka. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené rolky s pórkem

Smažené rolky s pórkem

Dva druhy sýra a mandle dělají z tohoto jídla neobyčejnou lahůdku. Martina ...
Vaříme express /27.05.13
Jednoústkový ježek

Jednoústkový ježek

Tohle mě napadlo‚ když jsem připravovala menší oslavu s kolegy z práce.
Kamila ...
Vaříme express /03.02.11
Jemná pomazánka z mořského ďasa

Jemná pomazánka z mořského ďasa

Když ti zbude bramborová kaše, použij ji při přípravě pomazánky.

Dáša ...

Vaříme express /27.05.16
Jitrnice z masovky

Jitrnice z masovky

Když spěcháš, pomůže konzerva.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /25.01.15
Zapečený sýrový chléb

Zapečený sýrový chléb

Chleby můžeme použít jako rychlou večeři nebo pohoštění pro přátele. Využijeme i ...

Vaříme express /19.01.17
Masové kuličky s omáčkou

Masové kuličky s omáčkou

Valentýna Mocková, Praha

Vaříme express /08.10.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama