Reklama
Kuřecí játra na slanině s kari rýží
Fotogalerie:
 

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Silvie Andrejková
Silvie Andrejková
Beroun

Rychlá mňamka.

Silvie Andrejková, Beroun

Ingredience

  • 500 g kuřecí játra
  • 2 cibule
  • 100 g slanina
  • horčice
  • sladká paprika
  • vegeta
  • olej
  • sůl
  • 500 g rýže
  • kari
  • špetka rozmarýnu
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu si nakrájíme na drobné kostky a dáme do hrnce škvařit. Přidáme jednu cibuli nakrájenou na drobno, lžíci hořčice a trochu sladké papriky, chvíli restujeme. Nakonec přidáme játra, nalijeme trochu vody a dusíme doměkka 15 až 20 minut. Přidáme vegetu a zahustíme hladkou moukou.

  2. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kari, sůl a špetku rozmarýnu. Opranou rýži přisypeme k cibuli a chvilku opražíme na oleji, zalejeme vodou a dusíme doměkka. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Dají se obměňovat, třeba salám dát jiný. Monika Kořístková, Hranice
Vaříme express /26.06.14
Mexický sendvič

Mexický sendvič

Svačina, kterou jsme udělali rodičům. Zdravější bude, když vynecháš uzeniny.

Martin ...

Vaříme express /03.06.16
Kuřecí špíz s omáčkou satay

Kuřecí špíz s omáčkou satay

Podle receptu

Ivy Pasekové z Třince

Vaříme express /20.06.19
Plátky na rozmarýnu

Plátky na rozmarýnu

Bez různých bylinek si už neumím vaření představit.

Hana Kocourková, Liberec

Vaříme express /10.06.16
Rybíz à la brusinky

Rybíz à la brusinky

Ideální ke svíčkové nebo k sýrům.

Barbora Vlková, Otrokovice

Vaříme express /16.08.17
Klasický vajíčkový salát

Klasický vajíčkový salát

Přikusujeme čerstvý celozrnný chléb.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /08.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu