Reklama
Kuřecí ‚‚čína‘‘
Fotogalerie:

Kuřecí ‚‚čína‘‘

Jana Roučková

Libětice
Trochu jiná, s houbami. Stojí za vyzkoušení.
Jana Roučková, Libětice

Ingredience

  • 1 cibule velká
  • 20 ml olej
  • hrst houby sušené
  • 500 g kuřecí prsa
  • 2 lžičky česnek sušený
  • hrst mrkev
  • hrst pórek
  • hrst pastińák
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g smetana na vaření
  • 1 lžíce jíška instantní tmavá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli orestujeme na oleji‚ přidáme předem namočené houby, kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Dusíme a podléváme vodou.
  2. Asi po 10 minutách přidáme sušený česnek a na kostičky nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme a dále dusíme za stálého míchání.
  3. Až je vše měkké, přidáme smetanu, zahustíme jíškou a chvilku povaříme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Maso můžeš nahradit sójovými kostkami. Hana Kupková, Ostrava
Vaříme express /11.11.10
Chřest po francouzsku

Chřest po francouzsku

Máš vysoký tlak, nemocné srdíčko, špatné ledviny nebo tě trápí revma? Určitě se ...
Vaříme express /29.04.13
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Surovin je sice hodně, ale studená lahůdka je na stole hned.
Kateřina Gecová, Praha
Vaříme express /22.01.09
Knedlíková omeleta

Knedlíková omeleta

Zbudou-li ti knedlíky,udělej si dobrou omeletu.
Radka Rožnovská, Čeladná
Vaříme express /17.10.11
Kuskus s masem a zeleninou

Kuskus s masem a zeleninou

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.01.19
Zbojnická svačinka

Zbojnická svačinka

Občerstvení pro malé i velké uličníky.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Vaříme express /12.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu