Reklama
Kuře na karí s jablky
Fotogalerie:

Kuře na karí s jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Těsně před dokončením můžeš vmíchat ořechy.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 4 lžíce rozinek
  • 2 kuřecí prsa
  • trocha oleje
  • trocha soli a pepře
  • 1 malá cibule
  • 2 jablka
  • 1/2 lžičky karí
  • 200 ml vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 sáček vařené rýže
  • trocha cukru a citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme sůl, pepř, plátky cibule, kousky jablek a karí. Promícháme, podlijeme vývarem a podusíme. Přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, špetkou cukru a citronovou šťávou. 

  2. Rozinky povaříme v troše vody a změklé promícháme s uvařenou rýží. Podáváme k masové směsi.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný
Vaříme express /20.02.20
Závitky z tresky s citronovou omáčkou

Závitky z tresky s citronovou omáčkou

Připraveno podle receptu

Jiřiny Švecové z Mostu

Vaříme express /27.02.18
Polévka z nouze

Polévka z nouze

Přidávat mouku na zahuštění není nutné.
Alena Černínová, Ostrava
Vaříme express /08.07.12
Písmenková polévka s květákem

Písmenková polévka s květákem

Vodu můžeš ohřát v rychlovarné konvici.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /03.01.17
Krůtí maso se špenátem a kukuřicí

Krůtí maso se špenátem a kukuřicí

Drůbeží maso je osmažené raz dva. Když ho doplníš špenátem a kukuřicí, opravdu...
Vaříme express /05.01.15
Krůtí špízy s rýžovým salátem

Krůtí špízy s rýžovým salátem

Můžeš je opéct na grilu

Podle receptu Denisy Jahelkové z Pardubic

Vaříme express /27.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu