Smetana vše báječně zjemní.
Irena Ivanova, Ostrava
Ingredience
- 1 balení bramborové lupínky
- 1 cibule
- 500 g mleté maso
- 1 vejce
- 1 lžíce karí
- trocha soli a pepře
- olej na smažení
- 1 pórek
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce hladká mouka
- 200 ml zeleninový vývar
- 1 sladká smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bramborové lupínky rozdrtíme. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Mleté maso promícháme s lupínky‚ cibulí‚ vejcem‚ karí‚ trochou soli a pepře. Z ochuceného mletého masa navlhčenýma rukama vytvarujeme nevelké kuličky‚ které opečeme na rozehřátém oleji.
-
Pórek pokrájíme na kolečka‚ opečeme na másle‚ poprášíme moukou a krátce osmahneme. Za stálého míchání přilijeme vývar a smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Masové kuličky vložíme do omáčky a 5 minut společně povaříme. Podáváme s těstovinami.