Reklama
Kukuřičný salát s krkovičkou
Fotogalerie:

Kukuřičný salát s krkovičkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je rychle hotový, správné koření z něj udělá opravdovou lahůdku.

Markéta Dvořáková, Pavlov

Ingredience

  • 3 plátky krkovice
  • trocha grilovacího koření
  • 2 lžíce olej na dušení
  • 1 plechovka houby
  • 1 ks pórek
  • 1 plechovka kukuřice
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 2 lžíce worcesterská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Krkovici nakrájíme na kostičky, posypeme vhodným grilovacím kořením a podusíme na pánvi, až je maso měkké. Poté přidáme houby, pórek pokrájený nadrobno a ještě chvilku podusíme.
  2. Do misky vysypeme kukuřici, přidáme sójovou a worcesterskou omáčku a nakonec přisypeme také maso s houbami a pórkem. Můžeme podávat studené i teplé s opečeným chlebem.

    TIP : Do salátu můžeš přidat jakýkoli druh hub. Nejlepší jsou samozřejmě houby, které jsme v létě sami nasbírali a zavařili.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprikové jehly

Paprikové jehly

Díky odležení v nálevu bude maso křehké a šťavnaté. Lída Guk, Pelhřimov
Vaříme express /12.08.16
Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka, která zasytí a zahřeje.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.02.15
Jemné spirálky

Jemné spirálky

Hodí se pro pohoštění k vínu i pivu.
Lenka Niezgodová, Ostrava
Vaříme express /04.08.11
Houbová pánev se zeleninou

Houbová pánev se zeleninou

Nejlepší přílohou k této lahodné kořeněné pochoutce je klasická vařená rýže.
...
Vaříme express /06.09.13
Krabí chilli pomazánka

Krabí chilli pomazánka

Krabí tyčinky mám doma pořád v mrazáku. Když mě překvapí návštěva, ...
Vaříme express /04.08.11
Kuřecí řízky v pikantní směsi

Kuřecí řízky v pikantní směsi

Pro větší pikantnost přidejte chilli papričky.
Vaříme express /05.04.12
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama