Reklama
Krůtí srdce na kmínu s kapií
Fotogalerie:

Krůtí srdce na kmínu s kapií

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Pokrm z vnitřností a opravdu výborný.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 750 g krůtí srdce
  • 2 cibule
  • 1 sklenice sterilizovaná kapie
  • 1 lžíce kmín
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce hladká mouka
  • vepřové sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpuštěném sádle v hrnci osmahneme do hněda najemno nakrájené cibule. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné části a podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Naporcovaná srdce dobře propláchneme, abychom odstranili případné zbytky sraženin krve.
  2.  Propláchnutá srdce přidáme do hrnce k opečené cibuli a zprudka orestujeme společně s kmínem, který jsme si rozdrtili v hmoždíři. Takto čerstvě rozdrcený kmín neskutečně voní a svědčí pokrmu. Podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu. Dusíme cca 60 minut na menším plameni.
  3.  Mezitím si nakrájíme zavařenou kapii a nakrájíme na proužky. Jakmile jsou srdce měkké, šťávu zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě. Vložíme proužky kapie a jen velmi lehce provaříme cca 10 minut. Podáváme s bramborem  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čtverečky s klobásou

Čtverečky s klobásou

Můžeme použít různé druhy klobás a sýrů. Kdo má rád pikantní mlsání, použije ...
Vaříme express /18.03.16
Sladké lívanečky z cukety

Sladké lívanečky z cukety

Z cukety se dá připravit prakticky cokoliv.
Blanka Dražanová, Praha
Vaříme express /24.04.13
Dědovy zelníky

Dědovy zelníky

Nezapomeň zapíjet vychlazeným pivem.

Bohdana Slavíčková, Mělník

Vaříme express /29.08.17
Tyčinky s parmskou šunkou

Tyčinky s parmskou šunkou

Skvělé pohoštění ke sklence vína.

Martina Novotná, Vyškov

Vaříme express /31.07.14
Smažené žampiony

Smažené žampiony

Když nemám lesní houby, jsou také dobré.

Jindřich Ostrý, Jablonec

Vaříme express /13.10.13
Zapečená rajčata s masem

Zapečená rajčata s masem

Oblíbila jsem si je i pro tu jednoduchost.

Jana Dlasková, Hodonín

Vaříme express /07.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu