Reklama
Krůtí srdce na kmínu s kapií
Fotogalerie:

Krůtí srdce na kmínu s kapií

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Pokrm z vnitřností a opravdu výborný.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 750 g krůtí srdce
  • 2 cibule
  • 1 sklenice sterilizovaná kapie
  • 1 lžíce kmín
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce hladká mouka
  • vepřové sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpuštěném sádle v hrnci osmahneme do hněda najemno nakrájené cibule. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné části a podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Naporcovaná srdce dobře propláchneme, abychom odstranili případné zbytky sraženin krve.
  2.  Propláchnutá srdce přidáme do hrnce k opečené cibuli a zprudka orestujeme společně s kmínem, který jsme si rozdrtili v hmoždíři. Takto čerstvě rozdrcený kmín neskutečně voní a svědčí pokrmu. Podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu. Dusíme cca 60 minut na menším plameni.
  3.  Mezitím si nakrájíme zavařenou kapii a nakrájíme na proužky. Jakmile jsou srdce měkké, šťávu zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě. Vložíme proužky kapie a jen velmi lehce provaříme cca 10 minut. Podáváme s bramborem  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřest v palačince

Chřest v palačince

Chřest si žádný rok neodpustím, je to lahodná zelenina. Dana Dvořáková, Zlín
Vaříme express /15.04.17
Telecí pečeně s voňavou krustou

Telecí pečeně s voňavou krustou

Výtečný oběd, který vypadá slavnostně a jeho příprava je velice jednoduchá.

...

Vaříme express /12.11.17
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Zapékané plněné žampiony

Zapékané plněné žampiony

Příprava je jednoduchá a výsledek přitom skvělý. Do nádivky někdy přidám ...

Vaříme express /01.11.13
Pečená zelenina

Pečená zelenina

Kdo má rád něco ostřejšího, pochutná si.

Zita Vojtíšková, Strakonice

Vaříme express /15.11.16
Vrtulky s ananasem

Vrtulky s ananasem

Oblíbené a rychlé jídlo mého přítele.
Zuzana Formanová, Semily
Vaříme express /19.11.08
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama