Reklama
Reklama
Krůtí srdce na kmínu s kapií
Fotogalerie:

Krůtí srdce na kmínu s kapií

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Pokrm z vnitřností a opravdu výborný.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 750 g krůtí srdce
  • 2 cibule
  • 1 sklenice sterilizovaná kapie
  • 1 lžíce kmín
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce hladká mouka
  • vepřové sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpuštěném sádle v hrnci osmahneme do hněda najemno nakrájené cibule. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné části a podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Naporcovaná srdce dobře propláchneme, abychom odstranili případné zbytky sraženin krve.
  2.  Propláchnutá srdce přidáme do hrnce k opečené cibuli a zprudka orestujeme společně s kmínem, který jsme si rozdrtili v hmoždíři. Takto čerstvě rozdrcený kmín neskutečně voní a svědčí pokrmu. Podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu. Dusíme cca 60 minut na menším plameni.
  3.  Mezitím si nakrájíme zavařenou kapii a nakrájíme na proužky. Jakmile jsou srdce měkké, šťávu zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě. Vložíme proužky kapie a jen velmi lehce provaříme cca 10 minut. Podáváme s bramborem  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotletka na kapustě

Kotletka na kapustě

Nápadité jídlo, které dělám na oslavy.  Lenka Hárendarčíková, Olomouc
Vaříme express /26.10.16
Kuřecí sendviče

Kuřecí sendviče

Přítel často jezdí na pracovní cesty. Dřív mu maminka smažila řízky, teď si ...

Vaříme express /05.09.17
Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

V letních dnech si dopřejte jako svačinku jahodovo-jogurtové osvěžení.
Hanka ...
Vaříme express /16.12.10
Párkový salát

Párkový salát

Nejlepší je dobře rozleželý.

Lenka Kantorová, Ronov nad Doubravou

Vaříme express /18.01.13
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov

Vaříme express /26.09.18
Pomazánka ze 3 druhů sýra

Pomazánka ze 3 druhů sýra

Pikantní svačinka nebo večeře.

Martin Chládek, Poděbrady

Vaříme express /26.01.17
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama