Reklama
Krůtí směs s hlívou
Fotogalerie:

Krůtí směs s hlívou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Anna Fajtová, Praha

Ingredience

  • trocha oleje
  • 200 g tarhoni
  • 1 kuřecí bujon
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 2 střední mrkve
  • 2 celerové stonky
  • kousek másla
  • trocha soli a pepře
  • špetka drceného kmínu
  • 200 g krůtích prsou
  • koření Kuře na bylinkách
  • 1 salát little gem
  • na ozdobu čerstvá zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme tarhoňu a osmažíme ji dorůžova. Zalijeme vodou, rozdrobíme bujon a pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby vodu přiléváme.

  2. Hlívu a mrkve očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Celerové stonky zbavíme tuhých vláken a nakrájíme. Zeleninu a houby opečeme na rozehřátém másle. Osolíme, opepříme a poprášíme trochou drceného kmínu.

  3. Na další pánvi osmažíme na oleji na nudličky nakrájená a v koření obalená krůtí prsa.

  4. Když je tarhoňa uvařená, vmícháme osmažené maso a zeleninovou směs. Podáváme na omytých salátových listech, ozdobíme čerstvou zeleninou.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný dort

Slaný dort

Zajímavé pohoštění. Květa Šindelářová, Praha
Vaříme express /16.01.16
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Nadívanica

Nadívanica

Manželka ji připravuje nejen o Velikonocích.


Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Vaříme express /28.03.17
Cuketa v těstíčku a mandlích

Cuketa v těstíčku a mandlích

Mandle jsou hezky křupavé.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /28.07.17
Zelný salát

Zelný salát

Podáváme jako lehkou a zdravou večeři.

Vaříme express /05.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu