Reklama
Krůtí  s pórkem
Fotogalerie:

Krůtí s pórkem

Jitka Horáčková

Zábřeh

Místo špaget můžeš zkusit i krátké těstoviny.

Jitka Horáčková, Zábřeh

Ingredience

  • 400 g špagety
  • 2-3 lžíce olej
  • 500 g mleté krůtí maso
  • trocha soli a pepře
  • 1-2 lžičky provensálské bylinky
  • 1 pórek
  • Omáčka:
  • 200 ml smetana
  • 2 kostky tučný tavený sýr
  • 50-70 g niva
  • 50 g sýr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme olej a dáme na něj opéct maso. Posolíme, přidáme pepř, bylinky a později i nakrájený pórek.

  2. Ohřejeme smetanu a vmícháme do ní sýry, které rozpustíme. Omáčku můžeme zředit trochou mléka nebo zahustit instantní jíškou. Na uvařené špagety dáme měkké maso a přelijeme je sýrovou omáčkou.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ďábelské topinky

Ďábelské topinky

Mám rád jednoduchá a rychlá jídla. Když manželka ucítí tu vůni, většinou mi ...
Vaříme express /10.10.08
Pizza z mikrovlnky

Pizza z mikrovlnky

Doma se vždycky něco na oblohu najde.

Helena Kotula, Český Těšín

Vaříme express /22.10.15
Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Výborné, rychlé, levné a nenáročné jídlo.

Michaela Radvanovská, Příbram

Vaříme express /26.02.13
Kapsy s olivami

Kapsy s olivami

Pokud náplň příliš neosolíš, můžeš kapsy před pečením posypat nahrubo mletou ...

Vaříme express /21.12.15
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
Játrové závitky

Játrové závitky

Slanina musí být tence nakrájená.

Jitka Pokorná, Jihlava

Vaříme express /11.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu